15-09-17 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 7 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ypoyrgeio 400

15-09-17 Συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου με τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ

Με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ της ΟΛΜΕ ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: Συναντήθηκα με το ΔΣ της ΟΛΜΕ και συζητήσαμε αναλυτικά το σχέδιο που έχουμε καταρτίσει για την αναβάθμιση του Λυκείου και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Η φιλοσοφία και οι αρχές του σχεδίου είναι δεδομένες, όπως τις περιέγραψε και ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, και βάση αυτών κάλεσα την ΟΛΜΕ, μέσω μιας Ομάδας Εργασίας που θα συστήσουμε, να καταθέσει τις δικές της προτάσεις. Οι συναντήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο του διαλόγου που έχουμε ξεκινήσει με τα κόμματα και τους φορείς.  

Οποιαδήποτε πρόταση βελτιώνει το σχέδιο που έχουμε καταθέσει είμαστε έτοιμοι να την αποδεχθούμε αρκεί να μην αλλοιώνει τη βασική φιλοσοφία του σχεδίου μας. Αυτή άλλωστε είναι και η πεμπτουσία του διαλόγου. Για αυτό και δεν γίνεται κατανοητή η εμμονή ορισμένων Μέσων Ενημέρωσης να μιλάνε για υποχωρήσεις, αθέτηση δεσμεύσεων, κτλ.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί για την αναβάθμιση του Λυκείου είναι σαφής και διαμορφώνει, επιτέλους, τους όρους για μία ουσιαστική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Source: Υπουργείο Παιδείας

Σχολιάστε

4 × 1 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here