Μετεγγραφές : Κατανομή θέσεων μεταξύ ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Έστειλα το παρακάτω ερώτημα στο Υπουργείο Παιδείας:

Θα ήθελα να με πληροφορήσετε τα εξής:

1]Οι φοιτητές που  προέρχονται από τα ΕΠΑΛ όταν ζητούν μετεγγραφή με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια  διεκδικούν από κοινού με τους φοιτητές των ΓΕΛ το 15% των θέσεων του κάθε Τμήματος ή υπάρχει ξεχωριστό ποσοστό για τα ΕΠΑΛ όπως συμβαίνει με τους εισακτέους;

2] Αν υπάρχει από κοινού διεκδίκηση φοιτητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τότε στην ισοβαθμία συγκρίνονται μόρια ΓΕΛ με μόρια ΕΠΑΛ;

Και η απάντηση που πήρα:

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματός σας, ενημερώνουμε ότι:

Α) οι απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ( και εσπερινών λυκείων) διεκδικούν από κοινού το 15% των θέσεων σε σχολές/ τμήματα των ΑΕΙ στις μετεγγραφές με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, χωρίς να γίνεται χρήση ιδιαίτερης ποσόστωσης για τους προερχόμενους από ΕΠΑΛ,

Β) Σε περίπτωση ισοβαθμίας ως προς το σκέλος της μοριοδότησης οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, γίνεται σύγκριση μέσω αναγωγής των μορίων που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις οι απόφοιτοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Με εκτίμηση,

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΜΗΜΑ Δ΄ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Προσθήκη του Διαχειριστή:  Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει “γίνεται σύγκριση μέσω αναγωγής “. Με ποιο μηχανισμό γίνεται η αναγωγή με δεδομένο ότι μετεγγραφές γίνονται σε  όλα τα έτη της κανονικής φοίτησης. Ως «κανονικός χρόνος φοίτησης» νοείται ο προβλεπόμενος ανώτατος χρόνος σπουδών, ο οποίος ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος προσαυξημένο κατά τέσσερα (4)  εξάμηνα. Σημειώνεται ότι για τα προγράμματα σπουδών των οποίων ο ελάχιστος χρόνος φοίτησης  υπερβαίνει τα οκτώ ακαδημαϊκά εξάμηνα, ο χρόνος προσαυξάνεται κατά έξι (6) εξάμηνα.

Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή οποιουδήποτε στοιχείου του ιστότοπου  sep4u.gr χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του δημιουργού.