Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Πανελλαδικών για εισδοχή Ελλαδιτών στα Δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25.

Πανεπιστήμιο Κύπρου

cypros_ucy_Apotelesmaton_Panelladikon_A_Katanomis_2024_sep4u

Υποβολή αίτησης Β’ κατανομής θέσεων (2 – 7 Αυγούστου 2024).  Σε περίπτωση όπου αριθμός επιτυχόντων δεν επιβεβαιώσουν τη θέση τους μέχρι τις 7 Αυγούστου 2024 και παραμείνουν ορισμένες κενές θέσεις, τα δυο Πανεπιστήμια θα προχωρήσουν σε νέα, Β’ κατανομή θέσεων. Δικαίωμα διεκδίκησης των κενών θέσεων, είτε για εξασφάλιση θέσης είτε για βελτίωσή της, θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στην Α´ κατανομή. Η περίοδος υποβολής ενδιαφέροντος για τη Β κατανομή θα είναι από σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024 (13:00) μέχρι και την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 (13:00). Ενδέχεται να υπάρχει και Γ κατανομή θέσεων αρχές Σεπτεμβρίου μετά τις εγγραφές στα μαθήματα.

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

cypros_cut_Apotelesmaton_Panelladikon_A_Katanomis_2024_sep4u

Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας (ΥΣΦΕ) του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ανακοινώνει τα αποτελέσματα (πατήστε εδώ) των Ελλαδιτών/ίτισσων υποψηφίων που έχουν εξασφαλίσει θέση στο ΤΕΠΑΚ για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25.

 

Κράτηση θέσης

Οι επιτυχόντες/ούσες Ελλαδίτες/τισσες φοιτητές/τριες θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους, ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (εδώ), μέχρι την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 (13:00).

Όσοι/ες φοιτητές/τριες δεν προχωρήσουν όπως αναφέρεται πιο πάνω, θα θεωρηθεί ότι απορρίπτουν τη θέση που τους προσφέρθηκε και αυτή θα δοθεί με τη διαδικασία της κατανομής κενών θέσεων.

Για οποιεσδήποτε απορίες μπορείτε να καλείτε το 0035725002415,  elias.vasiliou@cut.ac.cy (κ. Ηλίας Βασιλείου).

Β΄ Κατανομή

  • Σε περίπτωση όπου αριθμός επιτυχόντων/ουσών δεν επιβεβαιώσουν τη θέση τους και παραμείνουν ορισμένες κενές θέσεις, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει σε νέα, Β’ κατανομή των θέσεων. Δικαίωμα διεκδίκησης των κενών θέσεων, είτε για εξασφάλιση θέσης είτε για βελτίωσή της, θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι/ες που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στην Α´ κατανομή.
  • Οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην Β’ και τελευταία Κατανομή, θα πρέπει να ξανασυνδεθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων της Α’ κατανομής (http://www.ucy.ac.cy/panelliniesexaminations ) με τους ίδιους κωδικούς (username , password) που έχουν ήδη δημιουργήσει από τη Α’ κατανομήΑκολούθως θα πρέπει να δηλώσουν ενδιαφέρον για συμμετοχή στη Β’ κατανομή θέσεων.
  • Η περίοδος υποβολής ενδιαφέροντος για τη Β κατανομή θα είναι από σήμερα Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024 (13:00) μέχρι και την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024 (13:00).

Στέγαση

  • Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συνεργάζεται με τη φοιτητική εστία Απολλώνια στη Λεμεσό και διαθέτει στο κτίριο αυτό είκοσι (20) στούντιο σε πρωτοετείς προπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες από Ελλάδα, σε επιδοτημένη τιμή (350 ευρώ/μήνα), με κριτήριο τη σειρά υποβολής ενδιαφέροντος (first come, first served) και ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση.
  • Για φοιτητές/τριες που εξασφαλίζουν θέση στα προγράμματα της Σχολής Διοίκησης, Τουρισμού και Φιλοξενίας που έχει έδρα την Πάφο, το Πανεπιστήμιο συνεργάζεται με τη φοιτητική εστία του Δήμου Πάφου και εφαρμόζει αντίστοιχες πολιτικές.
  • Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για στέγαση συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα ΕΔΩ. Η υποβολή αίτησης για δωμάτιο προϋποθέτει ότι έχετε ήδη προχωρήσει με κράτηση της θέσης που σας προσφέρθηκε.
  • Πρωτοετείς προπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες από Ελλάδα που για οποιοδήποτε λόγο δεν εξασφαλίζουν δωμάτιο εστίας, δικαιούνται από το Πανεπιστήμιο επίδομα ενοικίου ύψους €250 το μήνα για περίοδο 10 μηνών κάθε χρόνο.
  • Οι πιο πάνω ρυθμίσεις ισχύουν για τους/τις προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες από Ελλάδα για τον πρώτο χρόνο φοίτησης. Για τα επόμενα χρόνια σπουδών η κατανομή δωματίων σε φοιτητές/τριες και η παραχώρηση επιδόματος ενοικίου γίνεται στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.
  • Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Ηλία Βασιλείου, τηλ. 0035725002415, elias.vasiliou@cut.ac.cy.
  • Για όσους/όσες φοιτητές/τριες ενδιαφέρονται για εξεύρεση ιδιωτικού διαμερίσματος ή/και συγκάτοικου (είτε στη Λεμεσό, είτε στην Πάφο), καλούνται να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες για θέματα διαμονής, οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν αν επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.cut.ac.cy/students/accommodation ή να  επικοινωνήσουν με το Γραφείο Στέγασης στο τηλέφωνο +35725002380 και με ηλεκτρονικό μήνυμα στο housing@cut.ac.cy

Υποτροφίες Ελλαδιτών/Ελλαδίτισσων Φοιτητών/τριών

Η Κυπριακή Κυβέρνηση παραχωρεί κάθε χρόνο υποτροφίες (μία σε κάθε Σχολή) ύψους €3500 η καθεμία, σε Ελλαδίτες/τισσες προπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες με βάση τη βαθμολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση ανανέωσης της υποτροφίας για το επόμενο έτος είναι η εξασφάλιση Σταθμικού Μέσου Όρου τουλάχιστο 6,5 (Λίαν Καλώς) ανά ακαδημαϊκό έτος. Οι δικαιούχοι/ες των υποτροφιών ενημερώνονται τηλεφωνικώς και έχουν προσωπική συνάντηση με το Λειτουργό του Γραφείου Φοιτητικής Ζωής (Ηλίας Βασιλείου) για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για να πάρουν την υποτροφία τους.

Σίτιση Ελλαδιτών/Ελλαδίτισσων Φοιτητών/τριών

Κάθε εξάμηνο, η Κυπριακή Κυβέρνηση προσφέρει επίδομα  σίτισης σε όλους τους/τις Έλληνες/ίδες υπηκόους ή Έλληνες/ίδες της Διασποράς ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, νοουμένου ότι οι οικογένειές τους διαμένουν στο εξωτερικό και δεν τους έχει παραχωρηθεί υποτροφία από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Οι Ελλαδίτες/ισσες φοιτητές/τριες, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο, δικαιούνται επίδομα σίτισης για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους.

Το επίδομα σίτισης ανέρχεται στα €7 ημερησίως για κάθε εργάσιμη μέρα  του ακαδημαϊκού έτους. Tο επίδομα σίτισης παραδίδεται στους/στις δικαιούχους/ες φοιτητές/τριες στο τέλος κάθε εξαμήνου από το Γραφείο Φοιτητικής Ζωής.

Εβδομάδα ενημέρωσης, εγγραφές σε μαθήματα και έναρξη ακαδημαϊκού έτους

Από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024 μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024, θα πραγματοποιηθεί η  ενημέρωση των φοιτητών/τριών για τα Τμήματα και τις Υπηρεσίες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου καθώς και οι εγγραφές σε μαθήματα όλων των νεοεισερχόμενων φοιτητών/τριών. Η εγγραφή στα μαθήματα θα γίνει ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου. Ωστόσο, η συμμετοχή όλων των νεοεισερχόμενων φοιτητών/τριών στην εβδομάδα ενημέρωσης είναι απαραίτητη. Σχετικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε κατοπινό στάδιο.

Τα μαθήματα αρχίζουν τη Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2024 με εξαίρεση τους φοιτητές/τριες των προγραμμάτων της Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας στην Πάφο που θα ξεκινήσουν μαθήματα στις 23 Σεπτεμβρίου 2024.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στο Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου στο kep@cut.ac.cy ή στα τηλέφωνα 0035725002710 και 0035725 002711. Επισημαίνεται ότι, από τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024, όλες οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου θα είναι κλειστές.

Οι συνολικές θέσεις στην Α κατανομή είναι 348.  241 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και 107 στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου