6 χαρακτηριστικά των δημιουργικών ανθρώπων

άρθρο του Anthony Fredericks στο https://www.cnbc.com/, η μετάφραση έγινε με το Google Trasnlate

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου των τεσσάρων δεκαετιών, ως συγγραφέας περισσότερων από 100 βιβλίων και καθηγητής εκπαίδευσης, οδηγήθηκα να κατανοήσω τις συμπεριφορές των πιο δημιουργικών ανθρώπων.

Όλοι είναι ικανοί για καινοτόμο σκέψη. Χωρίς να το καταλάβετε, πολλές από τις κοινές συνήθειες των πιο δημιουργικών μυαλών ήταν πράγματα που πιθανότατα κάνατε στην παιδική σας ηλικία.

Μερικές από αυτές τις παρορμήσεις γίνονται ισχυρότερες καθώς μπαίνετε στο εργατικό δυναμικό. Πολύ συχνά, μένουν πίσω, γιατί μπορούν να θεωρηθούν επιπόλαιες — αλλά αυτό είναι λάθος.

Όταν καλλιεργείτε και καλλιεργείτε αυτά τα χαρακτηριστικά και τα κάνετε μέρος της καθημερινότητάς σας, είναι πιθανό να ενισχύσετε το πηλίκο της δημιουργικότητάς σας με την πάροδο του χρόνου.

Εδώ είναι έξι κοινές συνήθειες που έχουν οι εξαιρετικά δημιουργικοί άνθρωποι.

1. Ψάχνουν για πιθανότητες, παρά για απόλυτα

Οι δημιουργικοί άνθρωποι αισθάνονται άβολα με το status quo. Για αυτούς, μια γεμάτη ζωή είναι μια από επιλογές, ευκαιρίες και εναλλακτικές λύσεις.

Σπάνια δέχονται αυτό που αναμένεται από αυτούς. Αντίθετα, αναζητούν πολλαπλές απαντήσεις και απόψεις. Αναρωτιούνται «Και αν…;»

Είναι στην ευχάριστη θέση να εγκαταλείψουν τη ζώνη άνεσής τους και να ασχοληθούν με νέες ιδέες. Το πιο σημαντικό, δεν φοβούνται την αποτυχία γιατί τη βλέπουν ως ευκαιρία μάθησης.

Ή, για να αναφέρουμε τον Ralph Waldo Emerson, «οι άνθρωποι πετυχαίνουν όταν συνειδητοποιούν ότι οι αποτυχίες τους είναι η προετοιμασία για τις νίκες τους».

2. Είναι αδυσώπητοι ονειροπόλοι

Η ονειροπόληση, από την άποψη της δημιουργικότητας, είναι καλό πράγμα. Δεν είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσετε να αποτρέψετε καθώς ασχολείστε με πνευματικά καθήκοντα.

Το να έχετε το κεφάλι σας στα σύννεφα είναι μια ευκαιρία να αφήσετε τις δημιουργικές σας δυνάμεις να αναπτυχθούν και να ανθίσουν.

Η αύξηση της ονειροπόλησης που κάνετε μπορεί να είναι δημιουργικά ευεργετική απλώς και μόνο επειδή επιτρέπει στο μυαλό σας να περιπλανηθεί σε ευφάνταστα τοπία που δεν αποτελούν συνήθως μέρος της κανονικής σας ρουτίνας.

Η ονειροπόληση διευρύνει τους ορίζοντές μας.

3. Περνούν αρκετό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους

Η φύση μπορεί να σας κάνει πιο περίεργους και ευέλικτους στοχαστές.

Η γνωστική ψυχολόγος Ruth Ann Atchley υπογραμμίζει την αξία της φύσης ως πηγής και πηγής για την ανθρώπινη δημιουργικότητα .

«Η φύση είναι ένα μέρος όπου το μυαλό μας μπορεί να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει και να απογοητεύσει… τις απαντήσεις σε απειλές», γράφει. «Ως εκ τούτου, μας περισσεύουν πόροι – για να είμαστε δημιουργικοί, να είμαστε ευφάνταστοι, να επιλύουμε προβλήματα – για να μας επιτρέψουν να… εμπλακούμε με πιο παραγωγικό τρόπο».

Το outdoors παρέχει πολλά δημιουργικά παραδείγματα που οι άνθρωποι μπορούν να παρατηρήσουν και να επηρεαστούν από αυτά.

Η διαπλοκή των ριζών των δέντρων μπορεί να οδηγήσει σε αναθεώρηση του οργανογράμματος μιας εταιρείας. Η διάταξη των πάπιων σε μια λίμνη μπορεί να παρακινήσει έναν συγγραφέα να αναδιοργανώσει τα κεφάλαια σε ένα χειρόγραφο. Το χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων μπορεί να εμπνεύσει τη δουλειά ενός σχεδιαστή εσωτερικών χώρων.

4. Είναι ενθουσιασμένοι που μαθαίνουν νέα πράγματα

Οι εξαιρετικά δημιουργικοί άνθρωποι αγκαλιάζουν τη δια βίου μάθηση σε μια μεγάλη ποικιλία τομέων, συχνά σε τομείς που ελάχιστη σχέση έχουν με την ειδικότητά τους. Ένας δάσκαλος που παρακολουθεί μάθημα μαγειρικής. Ένας υδραυλικός που κάνει μια αρχαιολογική περιήγηση στην Ελλάδα. Ένας οδοντίατρος που διαβάζει βιβλία για την ιστορία της Κίνας. Ένας συγγραφέας που μαθαίνει να χορεύει.

Οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η επίσημη εκπαίδευση είναι απλώς μια αφετηρία.

Εξετάζουν μια ποικιλία πιθανοτήτων αντί να αναζητούν απλώς μια ενιαία σωστή απάντηση. Ως αποτέλεσμα, είναι συχνά σε θέση να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα με μια αίσθηση σαφήνειας και προοπτικής. Για αυτούς, μια νέα κατάσταση είναι μια ευκαιρία μάθησης, όχι απαραίτητα ένα μέσο για έναν σκοπό.

5. Αγκαλιάζουν τον διαλογισμό και την επίγνωση

Οι πιο δημιουργικοί άνθρωποι κάνουν τον διαλογισμό και την ενσυνειδητότητα τακτικό μέρος της καθημερινότητάς τους.

Μόλις 10 λεπτά διαλογισμού την ημέρα μπορούν να αυξήσουν τις δημιουργικές σας δυνάμεις, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο Erasmus στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Το κλειδί είναι να κάνετε τον διαλογισμό τακτικό μέρος των καθημερινών σας δραστηριοτήτων. Τα οφέλη του διαλογισμού προκύπτουν από τη συνέπειά σας.

Η πράξη του να αφιερώνετε τακτικά χρόνο για να βρείτε ένα ήσυχο, ήρεμο μέρος για να αφήσετε τις σκέψεις σας να ρέουν προσφέρει τόσες πολλές ευκαιρίες για καινοτομία.

Εάν έχετε πάρει μια ή δύο ιδέες ενώ κάνετε ντους, θα καταλάβετε τη δύναμη των σύντομων ειρηνικών χρόνων ως διεγερτικό για δημιουργική σκέψη.

6. Ακονίζουν την τέχνη τους κάθε μέρα

Για τους εξαιρετικά δημιουργικούς ανθρώπους, η τέχνη τους δεν είναι μια περιστασιακή δραστηριότητα αλλά μια δια βίου δέσμευση.

Όταν κάνετε τη δημιουργικότητα τακτική συνήθεια, εκπαιδεύετε το μυαλό σας να μετατρέπει τις μικρές προκλήσεις σε λύσεις, είτε βρίσκετε μια νέα διαδρομή προς τη δουλειά που παρακάμπτει το μποτιλιάρισμα στις ώρες αιχμής, είτε πειραματίζεστε με μια νέα συνταγή είτε προσθέτετε φυτά Hosta στην περίμετρό σας. κήπο για να γίνει πιο πράσινο.

Όλα αυτά είναι καινοτόμος σκέψη.

Αυτή η προσέγγιση είναι παρόμοια με τη διεξαγωγή ενός μαραθωνίου παγκόσμιας κλάσης. Πρέπει να τρέχετε με συνέπεια και να είστε ενεργοί για μήνες, και μερικές φορές χρόνια, πριν από το μεγάλο γεγονός για να είστε ανταγωνιστικοί. Με την καθημερινή προπόνηση, είναι πιο πιθανό να περάσετε τη γραμμή του τερματισμού. Το ίδιο ισχύει και για τη δημιουργικότητα.

Ο Anthony D. Fredericks , Ed.D., είναι ομότιμος καθηγητής εκπαίδευσης στο York College της Πενσυλβάνια. Είναι ο συγγραφέας του ιστολογίου Psychology Today’s Creative Insights , και έχει γράψει πάνω από 100 βιβλία μη λογοτεχνίας, όπως το ” From Fizzle to Sizzle: The Hidden Forces Crushing Your Creativity and How You Can Overcome Them ” και το τελευταίο του, ” Two-Minute Habits: Small Habits , Δυναμική Δημιουργικότητα .»