Επιφανείς έλληνες καθηγητές του εξωτερικού στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Ο καθηγητής  Κλασικής Φιλολογίας Γρηγόρης Σηφάκης αναδείχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, ενώ μετείχε στη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Κρήτης την περίοδο 1981-86. Ο Ιωάννης Ηλιόπουλος που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους φυσικούς του κόσμου, καθηγητής της Ecole Normale Superieure του Παρισιού, εξελέγη μέλος του Συμβουλίου εκ των εξωτερικών υποψηφίων, δηλαδή εκείνων που δεν προέρχονται από τους διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ο καθηγητής Μοριακής Βιολογίας του Χάρβαρντ και μέλος του Κολεγίου της Γαλλίας Σπύρος Αρταβάνης – Τσάκωνας αναδείχθηκε στο Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης μαζί με τον κορυφαίο μαθηματικό Κωνσταντίνο Δαφέρμο, καθηγητή του Πανεπιστημίου Μπράουν των ΗΠΑ, τον κοινωνιολόγο Παντελή Γκλαβάνη από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Καΐρου και τον κορυφαίο ιστορικό Τόνι Μόλχο από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο με έδρα τη Φλωρεντία.

ΤΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

seventeen − 2 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here