Εκτός μηχανογραφικού οι αστυνομικές σχολές για δύο έτη

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Γιαννης Σουλιωτης

Μορατόριουμ στις προσλήψεις νέων αστυνομικών επιβάλλει το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013 – 2016, που ψηφίστηκε στις 7 Νοεμβρίου στη Βουλή. Προβλέπει «πάγωμα» των προσλήψεων για τα έτη 2013 και 2014, άρα εξαιρεί από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων τις σχολές αστυφυλάκων και αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. «Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τα έτη 2013 και 2014 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις ένστολου προσωπικού, ενώ για τα έτη 2015 και 2016 ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στα επίπεδα του 2012 (580 κατ’ έτος)» αναφέρει συγκεκριμένα το κείμενο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Χθες, πηγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. πράγματι επιβεβαίωσε στην «Κ» ότι «οι σχολές αστυφυλάκων και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα δεχθούν νέους εισακτέους τη διετία 2013 – 2014». Σε επιστολή της προς τον αρχηγό της αστυνομίας κ. Νίκο Παπαγιαννόπουλο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ζητεί διευκρινίσεις σχετικά με το τι θα ισχύσει για τους αστυφύλακες που ήδη υπηρετούν στο σώμα και φιλοδοξούν να μπουν στη σχολή αξιωματικών μέσω της διαδικασίας των πανελλαδικών, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. «Δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς θα ισχύσει για τους προερχόμενους από το σώμα αστυνομικούς και εάν αυτοί έχουν δυνατότητα μέσω των πανελλαδικών να εισαχθούν στη σχολή αξιωματικών» αναφέρει σχετική ανακοίνωση και ζητεί «να εκδοθεί εγκύκλιος έτσι ώστε οι συνάδελφοί μας να μη σπαταλούν τον ήδη πενιχρό μισθό στην προετοιμασία τους ως υποψήφιοι για τις εξετάσεις».

Πηγή

Σχολιάστε

twelve − 10 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here