ΑΔΕΔΥ: αποκατάσταση αδικιών, λόγω λαθών στο μηχανογραφικό

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 6 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Θέμα: Αποκατάσταση αδικιών, λόγω λαθών στο μηχανογραφικό

των Πανελληνίων του 2018.

 κ. Υπουργέ,

Στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελληνίων εξετάσεων 2018, περιλαμβάνονταν με την ίδια ακριβώς ονομασία Πανεπιστημιακές σχολές οι οποίες δεν ήταν ισότιμες(Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Πατρών, Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο Θράκης, Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήμιο ΑΠΘ).

Όλες οι παραπάνω σχολές είναι 5ετείς, με μοναδική εξαίρεση τη σχολή του νεοσύστατου Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής η οποία είναι 4ετής και έχει διαφορετικά επαγγελματικά δικαιώματα.

Παρόλα αυτά όμως, στο μηχανογραφικό δελτίο 2018, δεν υπήρχε καμία απολύτως διάκριση που να επισημαίνει αυτή την παραδοξότητα και να μπορούν οι υποψήφιοι να γνωρίζουν την διαφορά, ώστε να αποφασίσουν ανάλογα και με βάση τις επιθυμίες τους.

Είναι δε χαρακτηριστικό, πως ποτέ στα χρονικά των Πανελλήνιων εξετάσεων, δεν έχει υπάρξει το φαινόμενο να αναγράφονται με την ίδια ακριβώς ονομασία και χωρίς καμία απολύτως διαφοροποίηση στο μηχανογραφικό δελτίο, σχολές που δεν είναι ισότιμες.

Εξ αιτίας αυτού του γεγονότος, υπάρχουν περιπτώσεις υποψήφιων, οι οποίοι ενώ μπορούσαν να εισαχθούν στις 5ετείς σχολές καθώς είχαν τον απαιτούμενο αριθμό μορίων, δηλώνοντας τη σχολή του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής, έμειναν από άγνοιά τους και λόγω του παραπλανητικού τρόπου αναγραφής, εκτός των σχολών επιθυμίας τους και εισήχθησαν σε διαφορετική σχολή, πέφτοντας στην «παγίδα» του μηχανογραφικού δελτίου.

Με δεδομένο τον τεράστιο κόπο και τις θυσίες που έχουν υποβληθεί οι συγκεκριμένοι μαθητές, υπάρχει τεράστιο ηθικό ζήτημα, το οποίο πρέπει να λυθεί με πνεύμα κατανόησης, καθώς αν γνώριζαν ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ των σχολών δεν θα είχαν δηλώσει τη σχολή του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής. Είναι βέβαιο πως κανείς δεν επιθυμεί να τραυματιστεί με τόσο άδικο και βίαιο τρόπο η ψυχοσύνθεση νέων ανθρώπων.

κ Υπουργέ,

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σας καλεί να δώσετε άμεσα δίκαιη λύση στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη των συντακτών του μηχανογραφικού δελτίου.

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                  ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

Επιστολή προς Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Σχολιάστε

20 + five =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here