Μαθηματικά VS Πληροφορική

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 5 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Έστειλα το παρακάτω email στο φίλο μου Νίκο Καθηγητή Πληροφορικής σε Πανεπιστήμιο με πρώτο πτυχίο Μαθηματικού :

“Νίκο Θα ήθελα όταν μπορέσεις να έχω την άποψη σου για ερωτήματα που απασχολούν  πολλούς υποψηφίους και εμένα για τα παιδιά μου. Πληροφορική ή Μαθηματικά?
Ποιο από τα δύο πιστεύεις ότι έχει καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές?
Πιστεύεις ότι είναι καλύτερα ένα παιδί να σπουδάσει πρώτα Μαθηματικός και μετά να ασχοληθεί με την πληροφορική όπως εσύ?”

Και μου απάντησε:

“Οι επαγγελματικές προοπτικές είναι χάλια γενικά για όλες τις ειδικότητες όπως ξέρεις και δύσκολα μπορείς να βρεις το λιγότερο χάλια.
Πάντως όταν με ρωτούν τα παιδιά τι να δηλώσουν τους βάζω να σκεφτούν ένα σημαντικό κριτήριο. Το πιο οριζόντιο (μαζικό) επάγγελμα. Συνήθως αυτό θα έχει μεγάλο κορεσμό αλλά θα έχει και καλύτερες πιθανότητες. Με βάση αυτό το κριτήριο εγώ θα επέλεγα την πληροφορική.
Έχω παραδείγματα πολλών παιδιών που δουλεύουν στην πληροφορική, κυρίως σε τεχνολογίες Διαδικτύου, από μακριά.  Αυτό μοιάζει πολύ δύσκολο να συμβεί για ένα μαθηματικό. Και φυσικά κοιτάω τις δύο κατευθύνσεις ως τελικό επάγγελμα, γιατί έχω πολλούς μαθηματικούς στα μεταπτυχιακά της πληροφορικής που συμμετέχω. Αν είναι να καταλήξεις στην πληροφορική δε χρειάζεται να παιδευτείς να πάρεις πτυχίο στα μαθηματικά, πήγαινε απευθείας.
Δεν ξέρω αν σε βοήθησα ή αν σε μπέρδεψα περισσότερο, η κατάσταση είναι από μόνη της μπερδεμένη.”

Σχολιάστε

20 − 13 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here