Δήλωση μετεγγραφής στις σχολές εγγραφής

Σε συνέντευξη του στο δελτίο ειδήσεων, στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», σε ερώτηση για τις μετεγγραφές των φοιτητών που πέτυχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Πήραμε μία απόφασή σήμερα το μεσημέρι με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους των Τ.Ε.Ι. και θέλω να την ανακοινώσω. Κατά την διαδικασία των εγγραφών, που θα κάνουν οι φοιτητές από τις 15 έως 26 του μήνα, στα ιδρύματα στα οποία πέτυχαν, θα ζητήσουμε να δηλώσουν εάν επιθυμούν να κάνουν μετεγγραφή και που θέλουν να πάνε».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.

Υπουργείο Παιδείας

Σχόλιο του διαχειριστή: Σε μεταγενέστερη δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αναφέρει:”στις 15 του μηνός τη Δευτέρα, δηλαδή τη μέρα που αρχίζουν οι εγγραφές στα Πανεπιστήμια, θα ζητάμε, όχι ως αίτηση μετεγγραφής, αλλά ως αίτηση βουλήσεως, από 15 μέχρι 26 που γίνονται οι εγγραφές , να συμπληρώνει ο φοιτητής του Πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ ότι επιθυμεί να μετεγγραφεί και να δηλώνει και σε ποιο Τμήμα θέλει να πάει. Έτσι, πριν ακόμα αρχίσει η περίοδος των μετεγγραφών που θα ορίσουμε μετά τις εγγραφές, δηλαδή μετά τις 26 του μηνός, να έχουμε υπόψη μας τον ακριβή αριθμό για να πάρουμε συγκεκριμένες αποφάσεις”

2 σκέψεις στο “Δήλωση μετεγγραφής στις σχολές εγγραφής

 1. Σας παρακαλώ μια απάντηση για το τι πρέπει να κάνω.
  Το 2013 πέρασα και γράφτηκα σε σχολή της περιοχής μου .
  Φέτος το 2014 ξαναέδωσα πανελλαδικές και πέτυχα με το (90%) σε σχολή που με ενδιαφέρει αλλά μακριά από την περιοχή μου. Ανήκω στις ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνος) και από ότι αναφέρει ο νομός των μεταγραφών μπορώ να ζητήσω μεταγραφή στη περιοχή μου. Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να κάνω εγγραφή στη σχολή που πέρασα φέτος από τις 15 μέχρι 26 που γίνονται οι εγγραφές και μετά να κάνω αίτηση μετεγγραφής η αίτηση βουλήσεως όπως λέει ο Υπουργός .
  Για να κάνω εγγραφή όμως στη νέα σχολή πρέπει να κάνω διαγραφή από τη παλιά μου σχολή. Αν όμως συμβεί κάτι και δεν πάρω μεταγραφή θα αναγκαστώ να πάω στη νέα σχολή μακριά από το σπίτι μου πράγμα που δεν επιθυμώ για οικονομικούς λογούς όπως καταλαβαίνεται.
  Μήπως θα πρέπει να κάνω την εγγραφή στη νέα σχολή με ψευδή υπεύθυνη δήλωση και αν προχωρήσει η μεταγραφή μου τότε να πάω να διαγραφώ από τη παλιά σχολή μου.

  Παρακαλώ τι συμβουλή σας αν μπορείτε.

  Ευχαριστώ

 2. Αγαπητέ Δημήτρη βάλε και αυτό σαν σχόλιο για να δούμε την συνέπεια λόγων και πράξεων:

  Μετεγγραφές στα ΑΕΙ

  Σε ότι αφορά τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι θα υπάρχει αυτόματη διαδικασία μετεγγραφής χωρίς να χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση οι υποψήφιοι φοιτητές που είναι παιδιά πολύτεκων και τρίτεκνων οικογενειών.“Αποφασίσαμε ότι οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι υποψήφιοι θα διευκολυνθούν και δεν θα χρειαστεί να κάνουν αιτήσεις, θα έχουν αυτόματη διαδικασία μετεγγραφής. Ανεξάρτητα αν την άλλη εβδομάδα χρειαστεί να ψηφίσουμε για κάτι από αυτά, μια μικρή διάταξη στη Βουλή. Πρέπει να ξέρουν τα παιδιά για να κάνουν τα μηχανογραφικά τους με τον καλύτερο τρόπο” σημειώνει ο κ. Λοβέρδος.

  Πηγή: http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/11441-14-07-02.html

Τα σχόλια είναι κλειστά.