Ο κατήφορος της απαξίωσης των Ελληνικών ΑΕΙ συνεχίζεται αδιάκοπα

Διαβάζω σήμερα στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
“Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του πρύτανη, Περικλή Μήτκα, η συνεδρίαση της Συγκλήτου, με τηλεδιάσκεψη, ολοκληρώθηκε ομαλά, παρά τις πληροφορίες που δόθηκαν νωρίτερα για διακοπή της.
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, μέλη φοιτητικών συλλόγων των Σχολών Χημείας και Φιλολογίας προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ, όταν διαπίστωσαν ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Συγκλήτου, στην οποία επιθυμούσαν να παρέμβουν, διεξαγόταν μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή των κοσμητόρων από άλλους χώρους.
Στη συνέχεια, φοιτητές μετέβησαν στο Παιδαγωγικό Τμήμα και στο Τμήμα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ στη Θέρμη, αίθουσες των οποίων φιλοξενούσαν την τηλεδιάσκεψη της Συγκλήτου, την οποία και διέκοψαν. Στην αίθουσα συνεδριάσεων των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη βρισκόταν και ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, ο οποίος συνομιλεί αυτή τη στιγμή με τους φοιτητές.
Ομάδα περίπου 15 φοιτητών εισήλθε στη συνεδρίαση και είχε συνομιλία με τον πρύτανη και αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθεί ένταση. Σχολιάζοντας την αντίδραση των φοιτητών στην συνεδρίαση της Συγκλήτου μέσω τηλεδιάσκεψης, ο κ. Μήτκας επισήμανε ότι είναι μία συνήθης διαδικασία που προβλέπεται.”

Μια πολύ μικρή μειοψηφία φοιτητών, για άλλη μια φορά, απαξιώνει με τις απαράδεκτες και παράνομες καταλήψεις το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η απορία μου είναι γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών μένει απαθής θεατής των γεγονότων.

Καλοδήμος Δ.