1η θέση μεταξύ 320.000 συμμετοχών για την ομάδα prognosis του ΑΠΘ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΘ

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ 320.000 ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ PROGNOSIS ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΧΑΤΖΗΛΕΟΝΤΙΑΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ MICROSOFT

Την πρώτη θέση στην κατηγορία Ability Award και την τρίτη θέση στην κατηγορία World CitizenshipCompetition στον παγκόσμιο Διαγωνισμό «Microsoft Imagine Cup 2015» κατέκτησε η ομάδα του Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη που εκπροσώπησε την Ελλάδα. Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, από 27 έως 31 Ιουλίου 2015. Η ομάδα του Καθηγητή του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, αποτελείται από τους φοιτητές του Τμήματος, Δέσποινα Ευθυμιάδου, Δημήτρη Ιακωβάκη, Κωνσταντίνο Μαυροδή και Βασιλική Μπίκια.

Το Βραβείο Ability Award θα δώσει τη δυνατότητα στην επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ να επιστρέψει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έδρα της Microsoft, στο Σιάτλ, για να επεκτείνει το πρότζεκτ και να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της εφαρμογής.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη, όπως αυτά έχουν τεθεί από την UNESCO.

Η ελληνική αποστολή συμμετείχε με την καινοτόμα εφαρμογή «Prognosis». Η ομάδα του ΑΠΘ δημιούργησε μία εφαρμογή για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, σε συνδυασμό με ένα περικάρπιο δραστηριότητας (Microsoft Band), η οποία διατίθεται δωρεάν στα ηλεκτρονικά καταστήματα. Μόλις εγκατασταθεί στο κινητό τηλέφωνο καταγράφει διαφορικά δεδομένα αλληλεπίδρασης του χρήστη με τη συσκευή (π.χ. αλλαγή στη φωνή, ύπαρξη τρόμου ηρεμίας, αλλαγή στον τρόπο γραφής μηνυμάτων, τρόπο βαδίσματος, ποιότητα ύπνου), δημιουργώντας ένα διάνυσμα δεδομένων συμπεριφοράς που συνδέεται με τα συμπτώματα του Πάρκινσον. Η προηγμένη ανάλυση της ομιλίας και της κινητικής δραστηριότητας σε μεγάλη βάση δεδομένων (big data) μπορεί να οδηγήσει σε δείκτες έγκαιρης πρόγνωσης.

Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου.

Leave a Comment

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com