Φιλόλογοι και Μαθηματικοί οι περισσότεροι αναπληρωτές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 8 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Φιλόλογοι και μαθηματικοί είναι δυο από τις ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών , όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Στις δυο αυτές ειδικότητες έχει πραγματοποιηθεί περίπου το 33% των συνολικών προσλήψεων στη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση.
Αναλυτικότερα, οι ενεργοί αναπληρωτές, μέχρι και τις 8/1/16, ήταν 785 για τους φιλολόγους και 451 για τους μαθηματικούς.
Δ-Δωδεκανήσου, Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλειο, Λασίσθι και Α-Δωδεκανήσουν είναι οι περιοχές με τον μεγαλύτερο αριθμό αναπληρωτών φιλολόγων ενώ στον αντίποδα βρίσκονται περιοχές όπως η Θεσπρωτία, οι Σέρρες, η Φλώρινα, η Αργολίδα, η Β-Σάμου και Δ Αθήνας όπου ο αριθμός των αναπληρωτών φιλολόγων κυμαίνονται από 1 έως 2.
Στους μαθηματικούς οι περιοχές της Β Θεσσαλονίκης, της Ηλείας, Ηρακλείου, Α Ανατ.Αττικής και Έβρου εμφανίζουν τις περισσότερες προσλήψεις σε αντίθεση με τις Α Εύβοιας, Β Μαγνησίας, Βοιωτία, Καστορία και Φθιώτιδα όπου παρουσιάζεται ο μικρότερος αριθμός προσλήψεων.
Σημειώνουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί στο σύνολο των ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης 3.697 προσλήψεις με το ποσοστό της αύξησης των προσλήψεων, συγκριτικά με το 2014-15, να ξεπερνά το 17%.

Υπουργείο Παιδείας

Σχολιάστε

4 × three =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here