Οδηγός Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου 2019-20

EAP_Odigos_Spoudon_2019-2020

EAP_Odigos_Spoudon_2019-2020_pliroforikis

Συχνές Ερωτήσεις

Το κόστος της κάθε Θεματικής Ενότητας από το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, ανέρχεται στα 500 ευρώ για τα Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών και στα 650 ευρώ για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών αντίστοιχα.

Για την απόκτηση του πτυχίου είναι απαραίτητη η ολοκλήρωση 12 ΘΕ

Το ΕΑΠ, το οποίο ιδρύθηκε το 1992, είναι Δημόσιο Πανεπιστήμιο, απολύτως ισότιμο με τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, και παρέχει στους αποφοίτους του όλα τα εχέγγυα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και τα δικαιώματα που απορρέουν από το ισχύον νομικό πλαίσιο της χώρας.

Οι φοιτητές μπορούν να εγγραφούν/παρακολουθήσουν τρεις (3) ΘΕ στα προπτυχιακά και δύο ή τρεις (3) ΘΕ στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (ΠΣ).

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο κάθε ακαδημαϊκό έτος χορηγεί υποτροφίες αριστείας για τις προπτυχιακές και τις μεταπτυχιακές ενότητες των προγραμμάτων σπουδών καθώς και υποτροφίες που αφορούν στην ολική ή μερική απαλλαγή των φοιτητών από τη συμμετοχή τους στις δαπάνες σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος που αιτούνται την χορήγηση υποτροφίας και απονέμονται με βάση το συνδυασμό οικονομικών, κοινωνικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων. Μπορείτε να δείτε τον κανονισμό Χορήγησης Υποτροφιών στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ www.eap.gr /Εκπαίδευση / Κανονισμοί

Πτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό

Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό

Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός

Σχολή Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας

Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες 

Πληροφορική

Σχολή Κοινωνικών Επιστημών

Διοίκηση Επιχειρήσεων & Οργανισμών