Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 2 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Απόσπασμα από χαιρετισμό του πρύτανη

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές μας,

Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε, όλους μαζί, αλλά και την καθεμία/καθένα ξεχωριστά στην επιλογή σας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), το πρώτο «πράσινο Πανεπιστήμιο», το δεύτερο σε αριθμό φοιτητών Ίδρυμα στην Αττική και το τρίτο σε αντίστοιχο αριθμό στη χώρα και σας συγχαίρουμε για την επιτυχία σας!

Παρόλο τον τρίτο χρόνο ύπαρξής του, το ΠΑΔΑ θεωρείται ως το πλέον ταχέως αναπτυσσόμενο Ελληνικό ΑΕΙ στη χώρα και στη νοτιανατολική Ευρώπη και περιλαμβάνεται στα 1000 (θέση 968, πηγή: «Top Universities by Top Google Scholar Citations», Webometrics, July 2021) καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως, με άνω των 850 διεθνών ακαδημαϊκών συμφωνιών συνεργασίας και ανταλλαγών.

Το Πανεπιστήμιό μας, παρόλη την πρόσφατη ίδρυσή του (2018), προέρχεται από τρία ιστορικά και δυναμικά ιδρύματα εκπαίδευσης και έρευνας στο χώρο της Αττικής, το ΤΕΙ Αθήνας, το ΤΕΙ Πειραιά  και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, που πρόσφεραν χιλιάδες αποφοίτους και συνέβαλαν καταλυτικά στην ανάπτυξη της χώρας, αλλά και διεθνώς. Τα δυο πρώτα είχαν καταξιωμένη πορεία 45 χρόνων λειτουργίας από την ίδρυσή τους, από τα οποία τα 20 σχεδόν χρόνια στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας ιδρύθηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1929 με εξαιρετική συνεισφορά 90 χρόνων.

Διαθέτει 6 Σχολές (Σχολή Δημόσιας Υγείας, Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών, Σχολή Επιστημών Τροφίμων, Σχολή Επιστημών Υγείας και Πρόνοιας, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Σχολή Μηχανικών) και 27 Τμήματα, που καλύπτουν όλο το φάσμα των πανεπιστημιακών σπουδών.

Οι χώροι του Πανεπιστημίου αναπτύσσονται σε τρεις πανεπιστημιουπόλεις (δύο στο Αιγάλεω, στο Άλσος και στον Αρχαίο Ελαιώνα, και μία στην Αθήνα), ενώ σε εξέλιξη ολοκλήρωσης βρίσκεται και τέταρτη πανεπιστημιούπολη στο Μοσχάτο. Έχει εγγεγραμμένους φοιτητές περίπου 55.700 προπτυχιακούς, 5.500 μεταπτυχιακούς και 460 υποψήφιους διδάκτορες, αριθμός που ανοδικά αλλάζει αφού στα προϋπάρχοντα ιδρύματα δεν υπήρχε η θεσμική δυνατότητα για διδακτορικές σπουδές.

Σχολιάστε

nineteen − 11 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here