Προτάσεις για ριζικές αλλαγές στις σχολές Ενστόλων ( Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού )

Οι  προτάσεις  μου για το σύστημα πρόσβασης στις σχολές Ενστόλων ( Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Λιμενικού ) με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τις κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές.  

1]Να υπάρχει ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ μηχανογραφικό με όλες τις σχολές Ενστόλων. Όποιος θέλει πχ Αστυνομία και Πληροφορική να συμπληρώνει 2 διαφορετικά μηχανογραφικά. Αν περάσει και στις δύο σχολές επιλέγει ποια θα κρατήσει. Η λύση της ένταξης σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία είναι πέρα για πέρα ΑΔΙΚΗ! Συγκρίνονται ανόμοια πράγματα! Τα δύο Μηχανογραφικά θα λύσουν το πρόβλημα της κατανομής  φοιτητών στις υπόλοιπες σχολές. 

2]Να Εξετάζονται όλοι οι υποψήφιοι στα ίδια μαθήματα Γενικής Παιδείας πχ Γλώσσα, Μαθηματικά, Αγγλικά, Εισαγωγή στην Πληροφορική κλπ Είναι αδιανόητο να περνάς Αστυνομία ή Λιμενικό χωρίς να έχεις εξεταστεί στις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Ξένη Γλώσσα και κυρίως Αγγλικά. 

3]Οι επιδόσεις στα αθλήματα να δίνουν μόρια όπως στις εξετάσεις για τα ΤΕΦΑΑ.

4]Οι προκαταρκτικές εξετάσεις να γίνονται  ΜΕΤΑ την ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής και να καλούνται διπλάσιοι από τις θέσεις πχ για την Αστυνομία οι θέσεις είναι 500 να καλούνται 1000. Σήμερα δίνουν προκαταρκτικές εξετάσεις χιλιάδες υποψήφιοι  που  τελικά δεν έχουν τα μόρια για να περάσουν. Σήμερα οι προκαταρτικές εξετάσεις γίνονται κατά τη διάρκεια του Σχολικού Έτους με αποτέλεσμα να χάνονται πολλές ώρες από την εκπαιδευτική διαδικασία.

5]Να γίνεται μια αίτηση για όλες τις σχολές. Σήμερα αν κάποιος θέλει Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό πρέπει να κάνει 4 διαφορετικές αιτήσεις!!!

 

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς