Στα σκαριά ανώτερη σχολή ξενοδοχειακού μάνατζμεντ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 11 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών σε όλα τα επίπεδα με στόχο, μεταξύ άλλων, την προσέλκυση αλλοδαπών σπουδαστών που θα καταβάλλουν δίδακτρα, σχεδιάζουν τα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού.
Ανάμεσα στις δράσεις που προγραμματίζονται ώστε η χώρα να εκμεταλλευθεί όσο καλύτερα μπορεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του τουρισμού της είναι η ίδρυση διεθνούς Ανώτερης Σχολής Ξενοδοχειακού Μάνατζμεντ, τριετούς φοίτησης, στα πρότυπα επιτυχημένων σχολών του εξωτερικού. Οι υπουργοί προσδοκούν ότι μια τέτοια ακαδημαϊκή δομή θα δώσει στην Ελλάδα πρωταγωνιστικό ρόλο και στην τουριστική εκπαίδευση. Οι σπουδές στη σχολή αυτή θα παρέχονται και στην αγγλική γλώσσα, ώστε να προσελκύσουν σπουδαστές από την ευρύτερη ευρωμεσογειακή περιοχή αλλά και από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία, με οικονομική συμμετοχή τους. Στους αποφοίτους της μάλιστα θα δίνεται η δυνατότητα περαιτέρω φοίτησης στις αντίστοιχες σχολές των ΑΕΙ της χώρας.
Επίσης προβλέπεται η αναμόρφωση της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης μέσω των Τεχνολογικών Λυκείων, ειδικευμένων σε τουριστικά επαγγέλματα, με ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών Κατάρτισης και Διά Βίου Εκπαίδευσης. Αντίστοιχα, ενισχύονται τα Προγράμματα Σπουδών Κατάρτισης και Διά Βίου Εκπαίδευσης σε διάφορους τομείς του τουρισμού.

πηγή

Σχολιάστε

two × four =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here