Ποιοι Έλληνες κορυφαίοι πολιτικοί στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές στο εξωτερικό

Στα μεγαλύτερα, τα πιο γνωστά ιδιωτικά πανεπιστήμια και πανάκριβα κολέγια του εξωτερικού, στέλνουν τα παιδιά τους οι περισσότεροι από τους Έλληνες πολιτικούς ενώ ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις των παιδιών που ολοκλήρωσαν την βασική τους πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Χαρακτηριστικές είναι και οι περιπτώσεις των πολιτικών που διετέλεσαν υπουργοί Παιδείας και οι οποίοι επέλεξαν να στείλουν τα παιδιά τους για σπουδές στο εξωτερικό.
Κι όπως φαίνεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά οι επιλογές γίνονται πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες και ιδεολογίες.
Η κόρη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Λονδίνο στο City Univercity London , ένα πανεπιστήμιο με διόλου ευκαταφρόνητα δίδακτρα.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε για την κόρη του Ελβίνα, το Georgetown University των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ τα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σπουδάζουν στο εξωτερικό. Ο γιός του Ανδρέας , στο Boston University και στη συνέχεια μεταπτυχιακά στη Νορβηγία.
Η κόρη του Μαργαρίτα, βρίσκεται στο Λονδίνο και σπουδάζει Βιολογία στο Imperial College του Λονδίνου.
Kαι οι δύο κόρες του Κώστα Σημίτη σπούδασαν στο Λονδίνο ενώ τα δύο παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη σπούδασαν στην Αμερική και την Γαλλία.
Μόρφωση εκτός συνόρων και για τα δίδυμα παιδιά της Μαρίας Δαμανάκη σε γνωστά πανεπιστήμια της Αγγλίας ενώ στην ίδια χώρα σπούδασαν και τα τρία παιδιά του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/node/80443#ixzz2ETQ4LSnt

Σχόλιο του διαχειριστή: Το  City Univercity London  , που όπως  λέει το δημοσίευμα σπουδάζει η κόρη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , δεν έχει μεγάλα δίδακτρα  όπως γράφει το άρθρο (“με διόλου ευκαταφρόνητα δίδακτρα.”). Έχει τα συνηθισμένα δίδακτρα  των Αγγλικών Πανεπιστημίων όπως μπορείτε να δείτε στη λίστα του Gurdian πατώντας εδώ !!!. Ακόμα ένα δημοσίευμα με ψευδή δεδομένα!

1 thought on “Ποιοι Έλληνες κορυφαίοι πολιτικοί στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές στο εξωτερικό

  1. Σιγά τα νέα… αυτό ήταν το εύκολο!
    Το δύσκολο είναι να ανακαλύψει κάποιος παιδιά πολιτικών που σπουδάζουν στην Ελλάδα!

Leave a Comment

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com