Πολύ πιο δύσκολη φέτος η εισαγωγή στα ΤΕΙ από τα ΕΠΑΛ ομάδα Α

¨Άρθρο στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  με τίτλο: «Σφαγή» για μία θέση στα ΤΕΙ από τα ΕΠΑΛ , μεταξύ άλλων αναφέρει :

Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η άνοδος των βάσεων εισαγωγής των υποψηφίων από τα επαγγελματικά λύκεια, που διεκδικούν το 20% των θέσεων που διατίθενται κάθε χρόνο στα ΤΕΙ (οι μαθητές των γενικών λυκείων διεκδικούν το 80%). Και αυτό διότι φέτος, λόγω της συγχώνευσης περίπου 60 τμημάτων ΤΕΙ με βάση το σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας, μειώθηκαν κατά 30% οι συνολικές θέσεις των ΤΕΙ. Αρα μειώθηκαν και οι πιθανότητες επιτυχίας για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.
Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Α των ΕΠΑΛ (η ομάδα Β διεκδικεί και θέσεις σε πανεπιστήμια) διαγωνίζονται σε 4 μαθήματα σε ξεχωριστές πανελλαδικές εξετάσεις και έχουν δικαίωμα να εισαχθούν μόνο στα τμήματα ΤΕΙ που αντιστοιχούν στην ειδικότητά τους. Φέτος 17.394 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μία από τις 4.559 θέσεις σε ΤΕΙ, δηλαδή θα εισαχθεί το 26,2%. Πέρυσι εισήχθη το 36% των υποψηφίων καθώς δόθηκαν περισσότερες θέσεις (6.343 θέσεις για 17.584 υποψηφίους).
ΟΛΟ το άρθρο εδώ

Το σχόλιο μου: Πράγματι φέτος οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ ομάδα Α γιατί είχαμε μεγάλη μείωση των εισακτέων σε όλα τα ΤΕΙ όλων των Τομέων.

eis_2013

Καλοδήμος Δ.

2 σκέψεις στο “Πολύ πιο δύσκολη φέτος η εισαγωγή στα ΤΕΙ από τα ΕΠΑΛ ομάδα Α

  1. Θα ήθελα να ρωτήσω αν φέτος τα πράγματα για τα παιδιά των επαλ α ομάδας θα είναι λίγο πιο εύκολα να περάσουν σε κάποια από τα ΤΕΙ. Διάβασα το άρθρο και πραγματικά απογοήτευτικα γιατί το ίδιο έγινε και πέρυσι. Οι μεγάλοι χαμένοι της ιστορίας όπως πέρυσι και φέτος σύμφωνα με το άρθρο θα είναι τα παιδιά των επαλ α ομάδας. Ευχαριστώ

Τα σχόλια είναι κλειστά.