Εισβολή αντιεξουσιαστών στη Νομική – Ζητούν την απελευθέρωση του Ξηρού

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 9 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Σε κατάληψη του κτιρίου της νομικής σχολής Αθηνών προχώρησε ομάδα αντιεξουσιαστών που ζητά την απελευθέρωση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Περίπου 20 άτομα με κουκούλες που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στη Νομική Αθηνών, στην οδό Σόλωνος. Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κτήριο, οι άγνωστοι κρατούν ρόπαλα και πυροσβεστήρες και καλούν όλους τους παριστάμενους να βγουν από τη Νομική.
Οι αναρχικοί έχουν κάνει κατάληψη στο κτήριο και μεταξύ των συνθημάτων που φωνάζουν είναι «Λευτεριά στον Χριστόδουλο Ξηρό», ενώ ζητούν και την απελευθέρωση των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα άτομα που έχουν καταλάβει το κτήριο αυξάνονται όσο περνά η ώρα (επί του παρόντος είναι περίπου 80).

Προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές η συμβολή της αστυνομίας.

Πηγή

Σχολιάστε

11 + 17 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here