Χρήσιμες ερωτήσεις/απαντήσεις για την κατηγορία 10%

10%

Έχω κωδικό από το 2016 μπορώ να τον χρησιμοποιήσω φέτος (2017) για να υποβάλλω Μηχανογραφικό με την κατηγορία 10%;
Απ: Όχι, πρέπει να επισκεφτείς ένα Λύκειο και να πάρεις καινούργιο κωδικό.

Έδωσα πανελλαδικές εξετάσεις τελευταία φορά το 2015 πόσες θέσεις μπορώ να διεκδικήσω χωρίς νέα εξέταση;
Απ: το 4%

Έδωσα πανελλαδικές εξετάσεις τελευταία φορά το 2016 πόσες θέσεις μπορώ να διεκδικήσω χωρίς νέα εξέταση;
Απ: το 6%

Είμαι περσινός απόφοιτος, έδωσα Πανελλαδικές Εξετάσεις πέρυσι, έδωσα και φέτος. Μπορώ να καταθέσω Μηχανογραφικό ∆ελτίο και για το 90% των θέσεων μέσω των Πανελλαδικών και για το 10% των θέσεων χωρίς εξετάσεις;
Απ: Κατηγορηματικά όχι. Και αν το επιχειρήσεις, θα σε το σύστημα της Online  καταχώρησης . Γιατί εφόσον έδωσες φέτος εξετάσεις, όλα τα περυσινά σου δεδομένα έχουν ακυρωθεί, κατά συνέπεια δεν υπάρχει σύνολο μορίων προηγούμενης χρονιάς με το οποίο να μπορέσεις να διεκδικήσεις το 10% των θέσεων.

Αν συμπληρώσω Μηχανογραφικό για το 10% των θέσεων, επιτύχω σε μια σχολή, αλλά τελικά αποφασίσω ότι δεν επιθυμώ να εγγραφώ και θέλω να παραμείνω στην άλλη σχολή, όπου ήδη έχω μπει, έχω αυτή τη δυνατότητα;
Απ: Ασφαλώς και έχεις αυτή τη δυνατότητα. Το γεγονός ότι καταθέτεις Μηχανογραφικό ∆ελτίο για το 10% των θέσεων δεν ακυρώνει την εγγραφή που έχεις κάνει στο τμήμα όπου έχεις ήδη επιτύχει. Συνεχίζεις δηλαδή να είσαι κανονικά φοιτητής ή σπουδαστής. Αλλά και όταν με το καλό βγουν τα αποτελέσματα, αν αποφασίσεις ότι δεν θα εγγραφείς στη νέα σχολή όπου πέτυχες, συνεχίζεις κανονικά τη φοίτησή σου στην παλαιά σχολή.

Αν περάσω σε κάποιο  ΑΕΙ ή ΤΕΙ  με το 10% μπορώ να διατηρήσω ταυτόχρονα και άλλη σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;
Απ:  Όχι. Σε κάθε εγγραφή σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κάνεις υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είσαι εγγεγραμμένος σε άλλη σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

  •  
  •  
  •  

5 thoughts on “Χρήσιμες ερωτήσεις/απαντήσεις για την κατηγορία 10%

  1. Καλημερα, συγκρεντρωσα 18745 μορια στις φετινές πανελλήνιες απο επαλ. Επιθυμω να μπω στην ιατρική και οι βασεις φετος εκτοξεύτηκαν σε 19205 απο 18270 που ηταν πέρυσι. Ήμουν στους 150 πρωτους αλλα δεν καταφερα να μπω αφου πήραν μονο 49 ατομα. Πιστεύετε πως εχω πιθανότητες με το 10%; Σας ευχαριστώ παρα πολυ!!

  2. Θέλω να ρωτήσω, με το 10% από την ίδια σχολή ,Νοσηλευτική Λάρισας στη Νοσηλευτική ΠΑΔΑ Αθήνας, τα μαθήματα του 1ου έτους που έχω περάσει, κατωχειρώνονται ή πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή; Αναφέρομαι στο 10% του 2020(πέρασα το 2019).
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Leave a comment

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: