Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση

Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.

– Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, είναι ευνόητο ότι δεν θα παραλάβουν δελτίο εξεταζομένου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις.
– Όσοι από τους αποφοίτους υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2017, έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών και τελικά δεν θα προσέλθουν σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα:
α) δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια για ανάκληση της αίτησης-δήλωσης και
β)μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.
– Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την πρόσφατα ψηφισθείσα διάταξη για το 10 %, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 13 του Νόμου 4452/2017 (ΦΕΚ 17 Α΄), σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα του 10%:
• ισχύει για 2 έτη μετά την τελευταία εξέταση με ποσοστά 60%-40% (για το 1ο έτος και το 2ο έτος αντίστοιχα),
• ασκείται μόνο από όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΓΕΛ ή των Ημερήσιων ΕΠΑΛ
• και δεν αφορά τους υποψηφίους που με τις εξετάσεις τους διεκδίκησαν θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων (πχ. δεν δίνεται 10% για τις θέσεις των Πανεπιστημίων που διεκδικούν οι υποψήφιοι με τα Ημερήσια ΕΠΑΛ).

4 σκέψεις στο “Τι πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση

 1. Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζεται τι θα γίνει με το 6% των υποψηφίων; Θα διαχωριστεί σε υποποσοστά λόγω της ύπαρξης δύο συστημάτων(νέο-παλαιό) πέρσι και των διαφορετικών βάσεων που ίσχυαν για τα δύο συστήματα; Οι υποψήφιοι του παλαιού πέρσι διεκδικούσαν το 4% των θέσεων.

 2. Γεια σας

  Θα ηθελα να ρωτησω εαν δυναται ενας αποφοιτος του 2016 και υποψηφιος για 10% να δηλωσει στο μηχανογραφικο τα παιδαγωγικα τμηματα, αν και στη συμμετοχη του στις πανελληνιες του προηγουμενου χρονου ηταν στο 1ο πεδιο (χωρις τα μαθηματικα ως μαθηματος επιλογης). Ωστοσο στην αιτηση για συμμετοχη τη φετινη χρονια, εχω δηλωσει τα μαθηματικα ως μαθημα επιλογης. Σας ευχαριστω εκ των προτερων. Καλη συνεχεια.

 3. ΄ΚΑΛΗΜΈΡΑ ΣΑΣ
  ποιό μηχανογραφικό θα υποβάλλουν?
  δηλαδή για παράδειγμα απο το πεδίο 3 θα μπορούν να δηλώσουν και χημικό?
  ευχαριστώ

 4. Εβγαλα 15250 πεμπτο πεδιο και σκεφτομαι να κανω 10 τοις εκατο για μαρκετινγκ στην ασσοε που ειχε 14442 μορια ποιες οι πιθανοτητες να το πιασω??

Τα σχόλια είναι κλειστά.