ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) [322]

[322][ΑΕΙ][4] ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Ωρολόγιο Πρόγραμμα

;

ΜΑΘΗΜΑΤΑ=80
1 εξ -ΑΓΓΛΙΚΑ I
1 εξ -ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
1 εξ -ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ I
1 εξ -ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
1 εξ -ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
1 εξ -ΙΤΑΛΙΚΑ I
1 εξ -ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
1 εξ -ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ I
1 εξ -ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ I
2 εξ -ΑΡΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ
2 εξ -ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ II
2 εξ -ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
2 εξ -ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ
2 εξ -ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
2 εξ -ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
2 εξ -ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ II
2 εξ -ΜΙΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
3 εξ -ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ III
3 εξ -ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
3 εξ -ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
3 εξ -ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ
3 εξ -ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
3 εξ -ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
3 εξ -ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
3 εξ -ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ II
3 εξ -ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
3 εξ -ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
4 εξ -ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
4 εξ -ΓΑΛΛΙΚΑ IV
4 εξ -ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ IV
4 εξ -ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ
4 εξ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ
4 εξ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
4 εξ -ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ
4 εξ -ΟΙΚΟΝΟΜΕΤΡΙΑ
4 εξ -ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ I
4 εξ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Η/Υ I
4 εξ -ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ & ΚΕΦΑΛΑΙΟΑΓΟΡΕΣ
5 εξ -ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ & ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΠΙΧ/ΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
5 εξ -ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ
5 εξ -ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
5 εξ -ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
5 εξ -ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
5 εξ -ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ II
5 εξ -ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
5 εξ -ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ
5 εξ -ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ
5 εξ -ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ I
6 εξ -ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
6 εξ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
6 εξ -ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
6 εξ -ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
6 εξ -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
6 εξ -ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
6 εξ -ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ
6 εξ -ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
6 εξ -ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
6 εξ -ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ II
7 εξ -ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ
7 εξ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
7 εξ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
7 εξ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ II
7 εξ -ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
7 εξ -ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ (ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ)
7 εξ -ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
7 εξ -ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
7 εξ -ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
7 εξ -ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
7 εξ -ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (MIS)
8 εξ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
8 εξ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
8 εξ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
8 εξ -ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
8 εξ -ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
8 εξ -ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
8 εξ -ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
8 εξ -ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ
8 εξ -ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ
8 εξ -ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
8 εξ -ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ;

Αντίστοιχα τμήματα για μετεγγραφές:

[313][ΑΕΙ][5] Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΟΠΑ
[322][ΑΕΙ][5] Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Π.ΜΑΚ (Θεσσαλονίκη)
[316][ΑΕΙ][5] Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πειραιά
[352][ΑΕΙ][5] Διοίκησης Επιχειρήσεων Πάτρας
[320][ΑΕΙ][5] Διοίκησης Επιχειρήσεων Αιγαίου (Χίος)

© 2016 – 2017, . Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του sep4u.gr

Κλάδος ΠΕ09 Οικονομολόγοι

Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών ή Οικονομικής Επιστήμης ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών − Οικονομικών Σπουδών ή Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης ή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ή Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής ή Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (πρώην Αστικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, μετονομασία με το Π.Δ. 162/1998 άρθρο 1) ή Επιχειρησιακής ΄Ερευνας και Μάρκετινγκ (μετονομάστηκε σε Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας με το ν.3027/2002, άρθρο 3 παρ.1δ. αα.) ή Ναυτιλιακών Σπουδών ή Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών ή Στατιστικής ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών ή Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ή Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας (πρώην Τεχνολογίας και Συστημάτων Παραγωγής, μετονομασία με το Π.Δ. 113/2002) Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με κατεύθυνση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές (πρώην Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών με κατεύθυνση στις Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές Σπουδές, μετονομασία με το Π.Δ. 60/2008) ή Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου (πρώην Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης, μετονομασία με το Π.Δ. 24/2005 άρθρο 1) ή Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης του καταργηθέντος Παν/μίου Στερεάς Ελλάδος ή ισότιμα πτυχία αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής (2). Πτυχίο Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (όλες οι κατευθύνσεις) και πτυχίο Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Κύπρου (3). Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ε.Α.Π. Επιπλέον, απαιτείται πτυχίο παιδαγωγικών σπουδών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε (πρώην ΣΕΛΕΤΕ) ή πτυχίο που αντικαθιστά αυτό της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε..

© 2016 – 2017, . Για την αναδημοσίευση της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η αναφορά του link προς το άρθρο του sep4u.gr

Πρόγραμμα Σπουδών 2017-2018(.pdf)
 

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας έχει ως αποστολή του την ανάπτυξη ικανών στελεχών για την επάνδρωση των κάθε είδους και μεγέθους επιχειρήσεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τοπικής, εθνικής ή πολυεθνικής εμβέλειας, που δραστηριοποιούνται μέσα στο Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα. Η επίτευξη της αποστολής θεμελιώνεται επί της αρχής ότι το ανταγωνιστικό επιχειρηματικό στέλεχος θα πρέπει να έχει πλήρη, εξειδικευμένη και συγχρόνως κριτική θεωρητική κατάρτιση.

Για την επίτευξη της αποστολής του τμήματος και ταυτόχρονα για την εξυπηρέτηση των ειδικότερων ενδιαφερόντων των μελλοντικών αποφοίτων του, το Πρόγραμμα Σπουδών είναι διαμορφωμένο σε δύο κύκλους:

Πρώτος κύκλος: Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει το πρώτο και το δεύτερο έτος σπουδών, όπου οι φοιτητές παρακολουθούν μία σειρά από κοινά υποχρεωτικά μαθήματα, για να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις πριν επιλέξουν στην αρχή του τρίτου έτους την κατεύθυνση σπουδών που τους ενδιαφέρει. Τα μαθήματα αυτά διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

  1. Βασικά Μαθήματα: Ποσοτικά, Οικονομικά, Πληροφοριακά Συστήματα, Δίκαιο (και ξένη γλώσσα).
  2. Μαθήματα Υποδομής: Μάνατζμεντ, Λογιστικής-Χρηματοοικονομικής, Μάρκετινγκ, Διοίκησης Λειτουργιών.

Δεύτερος κύκλος: Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει το τρίτο και τέταρτο έτος σπουδών, όπου οι φοιτητές της κάθε κατεύθυνσης παρακολουθούν μία σειρά από εξειδικευμένα υποχρεωτικά μαθήματα, για να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτεί η κατεύθυνση που επέλεξαν. Πέραν των εξειδικευμένων αυτών υποχρεωτικών μαθημάτων, οι φοιτητές παρακολουθούν και μία σειρά από μαθήματα επιλογής ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, τα οποία επιλέγουν από ένα μεγάλο αριθμό μαθημάτων. Δύο είναι οι κατευθύνσεις σπουδών που προσφέρονται στο Τμήμα ΟΔΕ:

  • Κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων(ΔΕ): Αποστολή της κατεύθυνσης ΔΕ είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή της γνώσης στους τομείς της διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας, τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και κεφαλαιαγορές, λογιστικής εταιρικών επιχειρήσεων, αγοράς εργασίας και ευρωπαϊκής ένωσης, διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, διαχείρισης δεδομένων και μηχανογραφημένης λογιστικής, χρηματοοικονομικής διοίκησης, πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης, διοίκησης ολικής ποιότητας, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, κοστολόγησης και στρατηγικής κόστους, στρατηγικού μάνατζμεντ, και διοίκησης οργανωσιακής αλλαγής.
  • Κατεύθυνση Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών (ΜΔΛ): Αποστολή της κατεύθυνσης ΜΔΛ είναι η καλλιέργεια και η προαγωγή της γνώσης στους τομείς της διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας, τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και κεφαλαιαγορές, μάρκετινγκ υπηρεσιών, διοίκησης επωνύμων προϊόντων, διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, διοίκησης έργων, διαφήμισης, πληροφοριακών συστημάτων διοίκησης, διοίκησης ολικής ποιότητας, διαχείρισης σχέσεων μάρκετινγκ, κοστολόγησης και λογιστικής κόστους, στρατηγικού μάνατζμεντ, και ηλεκτρονικού μάρκετινγκ.

Σημείωση: Μολονότι οι δύο κατευθύνσεις του τμήματος ΟΔΕ είναι διακριτές, εντούτοις ορισμένα μαθήματα είναι κοινά μεταξύ των κατευθύνσεων αυτών. Αυτό γιατί τα μαθήματα αυτά αποτελούν τη λογική συνέχεια των μαθημάτων κορμού (δηλαδή των μαθημάτων του πρώτου κύκλου) και επιπλέον, συντελούν στη συνέργεια των υπόλοιπων υποχρεωτικών μαθημάτων κατεύθυνσης. Πάντως, ο φοιτητής είναι σε θέση να επιλέξει ικανό αριθμό μαθημάτων μεταξύ μεγάλου αριθμού μαθημάτων επιλογής, διαμορφώνοντας έτσι το πρόγραμμα σπουδών της αρεσκείας του και εμβαθύνοντας στην κατεύθυνση που τον ενδιαφέρει.

error: Content is protected !!