Υγιείς δυνάμεις στα πανεπιστήμια

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 10 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Η κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι πλέον τραγική. Η μεγάλη εθνική προσπάθεια που έγινε με τον «νόμο Διαμαντοπούλου» κινδυνεύει να τελματώσει για τα καλά, γιατί ο τέως υπουργός Παιδείας ολιγώρησε και ο νυν δεν θέλει να επωμισθεί πολιτικό κόστος. Η μόνη ελπίδα είναι να συσπειρωθούν οι υγιείς δυνάμεις στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και να εκλέξουν επιτέλους πρυτάνεις που θέλουν να δουλέψουν σκληρά και όχι να εκμεταλλευθούν τον θεσμό για να παίξουν πολιτικό θέατρο. Η ηγεμονία των κομμάτων, πάσης φύσεως, και των φοιτητοπατέρων κατέστρεψε τα ελληνικά ΑΕΙ. Η ευθύνη για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί πέφτει σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά για τη δημόσια παιδεία και το μέλλον των παιδιών μας, τα οποία συνεχίζουν να πληρώνουν το τίμημα μιας μακράς παράδοσης ανεπάρκειας, συναλλαγής και μετριοκρατίας στους ναούς της γνώσης.

Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχολιάστε

12 − ten =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here