3 ώρες Ιστορία κατεύθυνσης και 2 ώρες Προγραμματισμό για να περάσεις σε σχολές Πληροφορικής!

Στο νέο πρόγραμμα της Γ Λυκείου που θα ισχύσει από το σχολικό έτος 2015-2016  για να περάσει κάποιος σε σχολές Οικονομίας και Πληροφορικής θα διδάσκεται την εβδομάδα 3 ώρες Ιστορία κατεύθυνσης και 2 ώρες Προγραμματισμό (ΑΕΠΠ) !!! Οι 3 ώρες Ιστορία κατεύθυνσης έρχονται να προστεθούν σε 2 ακόμα ώρες την εβδομάδα με Ιστορία Γενικής Παιδείας! Δηλαδή 5 ώρες Ιστορία και 2 ώρες Προγραμματισμό (ΑΕΠΠ) .
Ένας υποψήφιος των σχολών Οικονομίας και Πληροφορικής θα διδάσκεται στη Γ Λυκείου τα παρακάτω:
Μαθήματα Γενικής Παιδείας Ώρες
Θρησκευτικά 1
Νεοελληνική Γλώσσα 2
Νεοελληνική Λογοτεχνία 2
Ιστορία 2
Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής 2
Βιολογία 2
Ξένη Γλώσσα (Αγγλικά ή Γαλλικά & Γερμανικά) 2
Φυσική Αγωγή 2
ΣΥΝΟΛΟ 15

Διδασκόμενα Μαθήματα Ομάδας Προσανατολισμού ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΩΡΕΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 5
ΑΟΘ (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας) 3
ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 3
ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον) 2
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ 2

math_kat_neo_lyk2

Τα μαθήματα που είναι υπογραμμισμένα αν και είναι μαθήματα κατευθύνσεων δεν θα εξετάζονται πανελλαδικά. Π.χ  Όσοι   επιλέξουν την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Επιστημών  αν και θα διδάσκονται το μάθημα  ΑΕΠΠ ΔΕΝ θα το εξετάζονται πανελλαδικά και ούτε θα έχουν πρόσβαση στις Σχολές του Επιστημονικού Πεδίου Οικονομικών και Πληροφορικής!

Καλοδήμος Δ.

6 σκέψεις στο “3 ώρες Ιστορία κατεύθυνσης και 2 ώρες Προγραμματισμό για να περάσεις σε σχολές Πληροφορικής!

 1. Εύστοχη, όπως πάντα η επισημανση σας. Να προσθέσω όμως και ενα ακόμα παράδοξο στον ίδιο προσανατολισμό κατά τη γνώμη μου. Σε ένα πεδίο που ονομάζεται και Οικονομίας και πάνω από το 90% θα είναι οικονομικές σχολές, το ΑΟΘ θα είναι μάθημα επιλογής και όχι κάποιο από τα υπόλοιπα (εκτός από Γλώσσα).

 2. Αυτό συνέβαινε επειδή η χημεία αρέσει σε ένα πολύ μικρό ποσοστό των μαθητών. Οι υπόλοιποι αναγκαζόντουσαν να πάνε εκεί επειδή αλλιώς δεν θα πέρναγαν πουθενά.

 3. Και 0 ώρες Πληροφορικής για να σπουδάσεις Πληροφορική στο προηγούμενο σύστημα, αν το ΕΠΈΛΕΓΕΣ. Πλέον απλά δεν θα έχεις επιλογή.

 4. Μα είναι δυνατόν που κολλάει η ιστορία κατεύθυνσης…….
  Παιδική χαρά θα γίνεται στη τάξη στο μάθημα της ιστορίας.
  Τρεις ώρες χαμένες για τα παιδιά……….αλλά κερδισμένες για τους φιλολόγους!!!!!!!!

 5. καλησπέρα σας,
  0 (μηδέν)ώρες χημείας για να γίνεις χημικός ή χημικός μηχανικός, στο προηγούμενο σύστημα… Κρίμα, για όλους μας και πιο πολύ για τα παιδιά μας. Η μία αδικία διαδέχεται την άλλη.

  • Δεν είναι έτσι ακριβώς διότι στο προηγούμενο σύστημα όποιος ήθελε χημικό μπορούσε (και όφειλε) να πάει από θετική με χημεία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.