Β ΓΕΛ : το χειρότερο πρόγραμμα σπουδών της Β/θμιας Εκπ/σης !

H B ΓΕΛ έχει 15 μαθήματα Γενικής Παιδείας και 2 Προσανατολισμού ! Σύνολο 17 μαθήματα !!!

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών   της Β Λυκείου οι μαθητές διδάσκονται 3 ώρες Μαθηματικά και 2 Φυσική. Στις Πανελλαδικές εξετάσεις  2023 είχαμε 54. 000  περίπου  υποψηφίους σε Θετικές Σπουδές & Οικονομίας Πληροφορικής . Από αυτούς περίπου οι 27.000   διαγωνίσθηκαν στην Φυσική  δηλαδή περίπου οι μισοί. Οι υπόλοιποι μισοί  (27.000 μαθητές) που θέλουν να ακολουθήσουν την Ο.Π. Οικονομίας & Πληροφορικής στη Γ Λυκείου αναγκάζονται να παρακολουθούν Φυσική κατεύθυνσης στην Β ΓΕΛ.  Επίσης  οι μαθητές της Θετικής που θα πάνε στην Γ Λυκείου στις Σπουδές Υγείας αναγκάζονται να παρακολουθούν στην Β ΓΕΛ Μαθηματικά Κατεύθυνσης!!! 

Στην Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών   διδάσκονται 3 ώρες Αρχαία και 2 Λατινικά !!! Με την αλλαγή  όμως των Συντελεστών Βαρύτητας (ΣΒ) το 2022 ΜΟΝΟ 12 Τμήματα έχουν ΣΒ>=30 στα Αρχαία και ΜΟΝΟ 3 Τμήματα έχουν ΣΒ>=30 στα Λατινικά. Με τους ΣΒ που καθόρισαν τα Τμήματα πλέον τα μαθήματα Αυξημένης Βαρύτητας είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία και η Ιστορία.

Συντελεστές Βαρύτητας >= 30 στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο.

1ο Επ. Πεδίο  Μάθημα: ΓΛΩΣΣΑ  Αριθμός Τμημάτων: 79

1ο Επ. Πεδίο  Μάθημα: ΑΡΧΑΙΑ  Αριθμός Τμημάτων: 12

1ο Επ. Πεδίο 1 Μάθημα: ΙΣΤΟΡΙΑ Αριθμός Τμημάτων: 51

1ο Επ. Πεδίο 1 Μάθημα: ΛΑΤΙΝΙΚΑ  Αριθμός Τμημάτων: 3

Η Β Λυκείου έχει το χειρότερο πρόγραμμα σπουδών από όλη την Β/θμια Εκπαίδευση !!!

17 μαθήματα !!! 

Συμπέρασμα : 1 στους 2 μαθητές της Β ΓΕΛ Θετικής παρακολουθεί Φυσική Προσανατολισμού χωρίς να έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τα μαθήματα της Ο.Π. που θα παρακολουθήσει στη Γ ΓΕΛ και  1 στους 4 μαθητές της Β ΓΕΛ Θετικής παρακολουθεί Μαθηματικά  Προσανατολισμού χωρίς να έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τα μαθήματα της Ο.Π. που θα παρακολουθήσει στη Γ ΓΕΛ! Δηλαδή οι μισοί μαθητές παρακολουθούν μαθήματα Ο.Π που δεν έχουν σχέση με την Ο.Π της Γ Τάξης.

 

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς

 

Τελαυταία τροποποίηση 18 Σεπτεμβρίου, 2023 | 1η Δημοσίευση: 29 Αυγούστου, 2023