Προτεινόμενη λύση για το τεράστιο πρόβλημα της Β Λυκείου

Τα μισά παιδιά της B ΓΕΛ στην  Ομάδα Προσανατολισμού (ΟΠ)  Θετικών Σπουδών στην Γ ΓΕΛ επιλέγουν την Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής. To βλακώδες πρόγραμμα σπουδών της   Β ΓΕΛ  υποχρεώνει τα παιδιά της Β ΓΕΛ ΟΠ Θετικών Σπουδών  να παρακολουθούν 2 ώρες την εβδομάδα Φυσική Κατεύθυνσης που δεν έχει καμία σχέση με τα προγράμματα σπουδών των Τμημάτων Οικονομίας και Πληροφορικής! Επίσης υποχρεώνει τους μαθητές εκείνους που στη Γ Τάξη θα επιλέξουν ΟΠ Υγείας να κάνουν 3 ώρες Μαθηματικά κατεύθυνσης.  Φέτος η κόρη μας  είναι στην  Β ΓΕΛ και την βοηθάω στην Φυσική  Ο.Π. Χάνουμε τόσες ώρες για να μάθει πράγματα που θα της είναι παντελώς άχρηστα!!! Στην Β ΓΕΛ έπρεπε να υπάρχουν τα εξής   μαθήματα για την ΟΠ  Θετικών Σπουδών :

Στην ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών να .γίνονται 2 ώρες Αρχαία, 2 Ιστορία και 2 Λατινικά 

Με  τη δομή αυτή οι ώρες Προσανατολισμού από 5 γίνονται 6 και κάθε υποψήφιος θα κάνει 6 ώρες στα μαθήματα που έχουν σχέση με την Ο.Π. που θα επιλέξει στη  Γ Λυκείου.

Διαβάστε επίσης:
Β ΓΕΛ : το χειρότερο πρόγραμμα σπουδών της Β/θμιας Εκπ/σης !

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς