Απίστευτες δηλώσεις του κ. Γαβρόγλου για τις καταστροφές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ο κ. Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας, σε δελτίο τύπου που αναρτημένο στο site του Υπουργείου Παιδείας αφήνει να εννοηθεί ότι για τις επαναλαμβανόμενες  καταστροφές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας φταίει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας !!!!!!!!!!!!!!

Το  Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας:

21-12-17 Με αφορμή την επίθεση και τις καταστροφές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Με αφορμή την επίθεση και τις υλικές καταστροφές στο Κτήριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και τις δηλώσεις που ακολούθησαν από τον Πρύτανη  του ΠΑ.ΜΑΚ. Αχιλλέα Ζαπράνη, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

Είναι απολύτως καταδικαστέα η ενέργεια των ατόμων που εισέβαλαν και προξένησαν καταστροφές στον χώρο του Πανεπιστημίου. Είναι μια πράξη αντιδημοκρατική που δεν έχει καμία σχέση με το ακαδημαϊκό πνεύμα και φυσικά με το ακαδημαϊκό άσυλο. Όμως, είναι απαράδεκτες οι αναφορές του κ. Πρύτανη ότι παρόμοια γεγονότα είναι καθημερινότητα στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας.

Ο κ. Ζαπράνης αντί να δυσφημεί συστηματικά τα δημόσια Πανεπιστήμια, θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να αναρωτηθεί γιατί επί των ημερών του –και για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γίνεται στόχος αντιδημοκρατικών και βίαιων επιθέσεων. Ο Νόμος, τον οποίο κατηγορεί, δίνει στις διοικήσεις των Πανεπιστημίων συγκεκριμένες αρμοδιότητες για την προστασία των Ιδρυμάτων τους.

Για τον λόγο αυτό, ακόμη και στην τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων, ουδείς έθεσε θέμα αλλαγής του Νόμου που επαναφέρει το ακαδημαϊκό άσυλο στα Πανεπιστήμια.

O κ. Γαβρόγλου δεν λέει ότι με δικό του νόμο για να καλέσει την αστυνομία ο πρύτανης πρέπει να το αποφασίσει το Πρυτανικό Συμβούλιο (υπάρχει συμμετοχή και φοιτητών). Μέχρι να συνεδριάσει το  Πρυτανικό Συμβούλιο οι κουκουλοφόροι  έχουν όλο το χρόνο να καταστρέψουν ότι θέλουν….