Προκήρυξη Διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Προκηρύχθηκε από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Ματθαιόπουλο, ο διαγωνισμός για την εισαγωγή φοιτητών/τριών και σπουδαστών/στριών στις Σχολές Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών αντιστοίχως, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020.

Αναλυτικά η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η είσοδος στην εφαρμογή καταχώρισης της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης θα γίνεται από σχετικό σύνδεσμο στην σελίδα www.fireservice.gr  που θα τεθεί σε λειτουργία από την Τρίτη 18/06/2019 έως και την Τρίτη 25/06/2019.

Η αίτηση υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται αρχικά ηλεκτρονικά και στη συνέχεια με την αυτοπρόσωπη μετάβαση στην κατά τόπο ΔΙ.Π.Υ.Ν. κατά τα προβλεπόμενα στο κεφάλαιο IV της παρούσας προκήρυξης και αφού εκτυπωθεί από την αρμόδια Επιτροπή Παραλαβής Δικαιολογητικών, ο υποψήφιος την υπογράφει και την υποβάλλει σε αυτήν.
Επισημαίνεται ότι ο υποψήφιος δεν εκτυπώνει την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση αλλά μόνο το αποδεικτικό ηλεκτρονικής υποβολής αυτής (εις διπλούν).
Μετά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης-υπεύθυνης δήλωσης οι υποψήφιοι μεταβαίνουν αυτοπροσώπως τις ημερομηνίες από την Τετάρτη 19/06/2019 έως και την Τετάρτη 26/06/2019 και από ώρα 08:00΄ έως ώρα 16:00΄ (συμπεριλαμβανομένου του
Σαββατοκύριακου), στις έδρες των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομών (ΔΙ.Π.Υ.Ν.), στα γεωγραφικά όρια των οποίων βρίσκεται η κατοικία τους.
Π.Υ. Λαμίας (ΔΙ.Π.Υ.Ν. Φθιώτιδας) Λαμία Κ. Καραμανλή 3 2231355205

α. Η φοίτηση στη Σχολή Ανθυποπυραγών διαρκεί τέσσερα (4) έτη και οργανώνεται σε οκτώ (8) ακαδημαϊκά εξάμηνα με βάση τον κανονισμό προπτυχιακών σπουδών.
β. Οι σπουδές στη Σχολή Πυροσβεστών διαρκούν πέντε (5) εξάμηνα. Οι απόφοιτοι της Σχολής Πυροσβεστών είναι ανακριτικοί υπάλληλοι, εξελίσσονται βαθμολογικά μέχρι και το βαθμό του Πυρονόμου σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Πυροσβεστική