Δεν έχουν που να καθίσουν οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ!

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ σε ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:
“Φέτος βιώνουμε κάτι που βιώσαμε και πέρυσι. Αίθουσες μικρές, άκρως ακατάλληλες για μάθημα, με πολλούς φοιτητές να αναγκάζονται να κάθονται στα σκαλιά καθ’ όλη τη διάρκεια της διάλεξης για να παρακολουθήσουν! Παραδείγματα τέτοιων αιθουσών είναι η Η6 στην οποία πραγματοποιείται η πλειοψηφία των μαθημάτων του 5ου εξαμήνου ή η Δ21 στην οποία όσοι φοιτητές βρισκόντουσαν τη Δευτέρα, γνωρίζουν τι κατάσταση επικρατεί. Βασιζόμενοι στην λογική πως με το πέρασμα του χρόνου η παρουσία των φοιτητών στις διαλέξεις θα μειωθεί, μας τοποθετούν στις συγκεκριμένες αίθουσες. Εκτός του μεγέθους, υπάρχουν και άλλα προβλήματα στις αίθουσες. Για παράδειγμα, στην Δ22, όσοι φοιτητές βρίσκονται στις τελευταίες σειρές αδυνατούν να διακρίνουν τι γράφει ο πίνακας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το συμβάν της περασμένης Παρασκευής, όπου ενώ οι φοιτητές που είχαν έρθει στη διάλεξη χωρούσαν στην αίθουσα, ορισμένοι επέλεξαν να καθίσουν στα σκαλιά προκειμένου να βλέπουν καλύτερα. Κάπου εδώ αξίζει να αναφερθούμε και στο συνεχόμενο 8ωρο (9:15 με 17:00) που είναι υποχρεωμένοι οι φοιτητές του τρίτου εξαμήνου να υποστούν κάθε Παρασκευή αν θέλουν να παρευρεθούν στις διαλέξεις. Είναι αδιανόητο να υποστηρίζει ο οποιοσδήποτε πως ένας φοιτητής μπορεί να παρακολουθήσει 8 ώρες συνεχόμενα μάθημα, το οποίο μάλιστα ξεκινάει στις 9 το πρωί, χωρίς κανένα διάλειμμα για φαγητό και πραγματοποιείται στην Δ22, που όπως αναφέραμε πιο πάνω είναι ακατάλληλη για μεγάλο αριθμό φοιτητών”

Σχόλιο του Διαχειριστή: Ο μεγάλος αριθμός των εισακτέων και το πλήθος των μετεγγραφών έχουν δημιουργήσει την παραπάνω απαράδεκτη κατάσταση.

via

Σχολιάστε

thirteen + 16 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here