«Μαθαίνω πριν Σπουδάσω»

Ξεκινάει σήμερα έως και αύριο 26 Φεβρουαρίου 2020 η ετήσια διημερίδα «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω», που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου.
Στην εκδήλωση φοιτητές όλων των ετών θα παρουσιάσουν καθημερινά τους βιώματα από τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, τις ευκαιρίες μάθησης αλλά και τις δυνατότητες συμμετοχής σε πρωτοβουλίες τόσο του Ιδρύματος όσο και των συλλόγων και των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτό. Επιπλέον, τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη φοίτησή τους στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, καθώς και με ποιο τρόπο τους φάνηκαν αυτές χρήσιμες κατά την προσωπική τους σταδιοδρομία, θα καταθέσουν μέσω βιντεοπαρουσιάσεων απόφοιτοι του Ιδρύματος.
Ο κύριος κορμός της ενημέρωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί και τις δύο ημέρες από τις 9 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο Τελετών του Ιδρύματος, περιλαμβάνει παρουσιάσεις που θα κάνουν μέλη ΔΕΠ των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αναφορικά με τις σπουδές και τις διαδικασίες φοίτησης στις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου, καθώς και με τις προοπτικές απασχόλησης μετά την αποφοίτησή τους.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) του νομού Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, θα λειτουργήσει, στη διάρκεια του διαλείμματος, εκθεσιακός χώρος όπου υπηρεσίες και εθελοντικοί φοιτητικοί φορείς θα ενημερώσουν τους μαθητές για τις δράσεις τους.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μέσω των οποίων αναμένεται η διάχυση των πληροφοριών που παρουσιάζονται, σε μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Για τον ίδιο λόγο, η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν παιδιά και σύμβουλοι ΣΕΠ από όλη την Ελλάδα για τη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η μετάδοση θα γίνει από την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.youtube.com/chann…/UCjye21sR4w7bEf2T72JWFCw/live