19/6 Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι της ΟΠ Πληροφορικής & Οικονομίας για τα κοινά τμήματα 2&4 Επιστημονικού Πεδίου.

Last updated on May 21st, 2020 at 06:55 am

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορικής υπάρχουν 46 τμήματα που μπορούν να δηλωθούν και από το Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες. Αρκετά από αυτά τα τμήματα έχουν μαθήματα  Φυσικής και Ηλεκτρονικών. Χαρακτηριστική  περίπτωση  είναι  τα  τμήματα  Μηχανικών  Παραγωγής  και Διοίκησης.  Τα  τμήματα  αυτά έχουν  πολλά  και δύσκολα  μαθήματα  Φυσικής. Μαθήματα Φυσικής έχουν επίσης τα Τμήματα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών,  Ψηφιακών Συστημάτων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών. To Τμήμα Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής (Αιγάλεω) έχει Φυσική, Χημεία, Βιοχημεία και Ηλεκτρονική.  Εντύπωση προκαλεί το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Χίος). Περιλαμβάνει μαθήματα  Φυσικής και  Χημείας.  (βλ. Πίνακα 2).
Δεν θα έπρεπε να ανήκει στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο κανένα τμήμα Μηχανικών. Η άποψη μου είναι ότι τα παραπάνω τμήματα  έπρεπε να είναι ΜΟΝΟ στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο.

Τμήματα 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου

Πίνακας 2
Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Χίος).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

Κύριε Καλοδήμο συγχαρητήρια για το site σας,
αλλά μήπως η πληροφορική δεν έπρεπε να ήταν στο 4ο άλλα στο 2ο;

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com