Είμαι στο 4ο ΕΠ να δηλώσω τμήματα Μηχανικών;

Υπάρχουν Τμήματα Μηχανικών που είναι κοινά στο 2ο και 4ο ΕΠ. Η άποψη μου είναι ότι από το 4ο ΕΠ δεν μπορούν να γίνουν μηχανικοί γιατί δεν έχουν διδαχθεί  Φυσική στο επίπεδο που είναι αναγκαίο. Η προτροπή μου είναι να μην δηλώνουν αυτά τα Τμήματα γιατί θα δυσκολευθούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να πάρουν πτυχίο!!!!  Μεγάλο ποσοστό αυτών των φοιτητών εγκαταλείπουν αυτά τα τμήματα. Να προσθέσω επίσης ότι 70% με 80% στο 4ο ΕΠ γράφουν στα Μαθηματικά κάτω από 10. Μηχανικός σημαίνει Μαθηματικά και Φυσική. Στην ίδια κατηγορία σχολών ανήκουν και τα Τμήματα Πληροφορικής που έχουν μέσα Τηλεπικοινωνίες.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΧΑΝΙΑ) ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. 1662
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 0389
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΧΙΟΣ) ΠΑΝ. ΑΙΓΑΙΟΥ 0222
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΔΙ.ΠΑ.Ε. 1624
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΞΑΝΘΗ) ΔΠΘ 0224
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΧΑΝΙΑ) ΠΟΛ/ΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 0230
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΑΜΟΣ) ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ 0344
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΑΙΓΑΛΕΩ) ΠΑΝ. ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ 0390
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΔΙ.ΠΑ.Ε. 1625
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΣΕΡΡΕΣ) ΔΙ.ΠΑ.Ε.1622
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ) ΠΑΝ.ΔΥΤ.ΜΑΚ 1542
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΣΥΡΟΣ) ΠΑΝ.ΑΙΓΑΙΟΥ 0238

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς

 

Τελαυταία τροποποίηση 25 Ιουλίου, 2023 | 1η Δημοσίευση: 9 Ιουλίου, 2023

6 σκέψεις στο “Είμαι στο 4ο ΕΠ να δηλώσω τμήματα Μηχανικών;

  1. Καλησπέρα. Ο γιός μου από το 4ο Επιστημονικό πεδίο έχει 12000 μόρια και πιάνει τη σχολή Μηχανικών Πληροφορικής της Σάμου. Μπορεί να κάνει μετεγγραφή στην αντίστοιχη στα Ιωάννινα (έχει 5.5 μόρια από Κοινωνικά κριτήρια και έχει τα +2750) επειδή η σχολή αυτή δεν υπάρχει στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο?
    Εκτός δηλ από το να υπάρχει η αντιστοιχεία στις σχολές (που υπάρχει) πρέπει στη σχολή που θελει να κάνει μετεγγραφή να μπορεί να δηλωθεί και από το Ε.Π. που έδωσε εξετάσεις?

  2. Είμαι στο 3ο πεδίο, να δηλώσω Πληροφορική με εφαρμογές στη Βιοιατρική Λαμία) & Μηχανικός Βιοιατρικής (ΠΑΔΑ) στομηχανογραφικό ή έχουν πολλά Μαθηματικά για κάποιον από το πεδίο υγέιας?
    Ευχαριστώ.

      • Ο μεγαλύτερος γιος μας σπουδάζει μηχανικός Η/Υ στη Πατρα και ο δεύτερος περνά Τριπολη πληροφορική με 14000 μόρια. Εμεις μένουμε Ναυπλιο και έχουμε κυριότητα ακινητων στο Ναύπλιο και στην Αθήνα. Εφοσον θα είμαστε σε διαφορετικές πόλεις (Τριπολη και Ναύπλιο) αλλά στην ιδια περιφερειακη ενοτητα μπορει να πάρει μεταγραφή από Τρίπολη στην Αθήνα, που επισης εχουμε σπιτι, και πως αδέρφια φοιτητές η με κοινωνικά κριτήρια; Ευχαριστω.

        • δεν είστε στην ιδια περιφερειακη ενοτητα=Νομός . Ο Νόμος λεει Α1 >Α2 , Α2>Α1 αν υπάρχει αντίστοιχο, αν όχι “Εάν δεν υπάρχει αντίστοιχο Τμήμα στην Περιφερειακή Ενότητα φοίτησης του αδελφού, ο φοιτητής δύναται να μετεγγραφεί σε αντίστοιχο Τμήμα το οποίο εδρεύει στην Περιφερειακή Ενότητα της μόνιμης κατοικίας των γονέων του ή της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ο ίδιος ή οι γονείς του έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία” Επομένως πάει Αθήνα αρκεί να έχει το +2750

          Περισσότερα: https://sep4u.gr/metegrafes/

Τα σχόλια είναι κλειστά.