Σύγκριση βάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Τα φαινόμενα απατούν.

Πολλές φορές έχουν δει το φως της δημοσιότητας σύγκριση βάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ με λάθος συμπεράσματα. Στο παρακάτω παράδειγμα γίνεται “σύγκριση” Βάσεων Τμήματος που στα ΕΠΑΛ ανήκει στο Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης και στα ΓΕΛ στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο. Στα ΕΠΑΛ είχε βάση 17100 και στα ΓΕΛ 16280. Από τη σύγκριση της δυσκολίας των μαθημάτων (Μαθηματικά, Πληροφορική) προκύπτει ότι τα 17100 μόρια των ΓΕΛ αντιστοιχούν σε μικρότερη δυσκολία από 16280 των ΓΕΛ. Επομένως είναι λάθος να λέμε ότι είναι πιο δύσκολο να περάσεις σε αυτό το τμήμα από τα ΕΠΑΛ. Όπως έχω γράψει σε άλλο άρθρο είναι λάθος να γίνεται σύγκριση βάσεων ΓΕΛ/ΕΠΑΛ. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράματα.

Καλοδήμος Δημήτρης

4 thoughts on “Σύγκριση βάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Τα φαινόμενα απατούν.

  1. Καλησπέρα. Ο γιος μου έχει αρκετά μόρια για μεταγραφή και λογικά θα την πάρει στο τμήμα αγγλικής φιλολογίας ΑΠΘ. Θα χαθεί το α’ εξάμηνο ή να βρούμε σπίτι να μετακομίσει;

    • δεν νομίζω ότι αξίζει να ενοικιάσεται σπιτι

  2. Καλημέρα. Ο γιος μου από το επαλ στις πανελλήνιες του 2021 συγκεντρωσε 18.870 μόρια φέτος με το 6% έχει πιθανότητες για ιατρική. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Comments are closed.