Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

12-05-22  Υποβολή από 17-05-22 έως 26-05-22 του ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων, έτους 2022

Εδώ η σχετική εγκύκλιος

Τελαυταία τροποποίηση 20 Αυγούστου, 2022 | 1η Δημοσίευση: 12 Μαΐου, 2022

6 σκέψεις στο “Υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις

 1. Καλησπέρα, έχω περάσει μια ασθένεια η οποία συμπεριλαμβάνεται στην λίστα των ασθενειών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το 5%. Πέρα από τις διαδικασίες της επαμελής επιτροπής και τη δήλωση μηχανογραφικού ..η ερώτηση μου είναι η εξής: σύμφωνα με τον Βαθμό του απολυτηρίου λυκείου όπου έχω τελειώσει αρκετά χρόνια πριν δεν πιάνω την σχολή που θέλω , μπορώ να εισαχθω εξίσου λόγω 5%?

  • δεν πιάνω την σχολή που θέλω , μπορώ να εισαχθω εξίσου λόγω 5%?
   δεν καταλαβαίνω το ερώτημα

 2. Καλησπέρα σας.
  Δεν γνωρίζω περαιτέρω πληροφορίες για αυτό που θα σας ρωτήσω, γι αυτό και ελπίζω εσείς να μου απαντήσετε.
  Ποιες είναι οι παθήσεις που καθορίζουν την υποβολή μηχανογραφικου για ΑΕΙ;
  Εγώ έκανα πρόσφατα (2021) θυροειδεκτομη και ήταν κακοήθης. Και φέτος τον Σεπτέμβριο του 2022 έκανα τη 2η θεραπεία ραδιενέργειας για την εξάλειψη αυτού.
  Δεν ξέρω εάν αυτό με βάζει στη κατηγορία των σοβαρών παθήσεων όσων αφορά την δήλωση Μηχ/κου, για τις πανελλήνιες του 2023.
  Εάν ναι ή όχι, αναμένω μια απάντηση.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 3. Καλησπέρα σας, αρχικά συγχαρητήρια για την συμβολή σας και το έργο σας όλα αυτά τα χρόνια!
  στα 35 μου χρόνια και αφού στην πορεία της ζωής μου (προ κάποιων ετών) διαγνώστηκα με μία σοβαρή πάθηση, αποφάσισα να συμμετάσχω με το 5% στις πανελλήνιες. Ωστόσο καθώς έχω φύγει πολύ μακριά από το σύστημα (έδωσα πανελλήνιες το 2005), έχω χαωθεί…
  Διαβάζω αναρτήσεις στο site σας και ομολογώ πως είναι πολύ βοηθητικό.
  Ωστόσο δεν έχω καταλάβει κάποια πράγματα…
  1. Στο διαγωνισμό με το 5%, σύμφωνα με την εγκύκλιο, οφείλουμε να καταθέσουμε το απολυτήριο λυκείου μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά.
  Οι υποψήφιοι εισάγονται σύμφωνα με το βαθμό του απολυτηρίου τους και την εκάστοτε βάση του πανεπιστημίου ή ως υπεράριθμοι και ”διαγωνίζονται” ως προς το βαθμό και την εισαγωγή τους ανάμεσα στους υποψηφίους με το 5%??
  2. Το 2005, αν θυμάμαι καλά, έβγαινε ένας μέσος όρος από τη Β’ και Γ’ Λυκείου για το απολυτήριο, σύμφωνα με το τότε σύστημα, χρειάζεται έκδοση νέου(?) που ενδεχομένως να είναι για την συγκεκριμένη χρήση?
  ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Τα σχόλια είναι κλειστά.