Το ΟΠΑ καλωσορίζει τους πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες

Αγαπητά νέα μέλη της οικογένειας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο νέο σας «σπίτι», το οποίο είναι πανέτοιμο να σας υποδεχτεί και να σας προσφέρει μοναδικές εμπειρίες πανεπιστημιακής ζωής, ευκαιρίες που θα ανοίξουν τους ορίζοντές σας, αλλά και πολλές όμορφες στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη για την υπόλοιπη ζωή σας.

Εδώ θα έχετε την τύχη να διαβείτε τους δρόμους της γνώσης που θα σας οδηγήσουν στα πιο ενδιαφέροντα μονοπάτια της επαγγελματικής σας ζωής. Για τη σταδιοδρομία και την καριέρα που ονειρεύεστε, μέσα από την ανάδειξη του ταλέντου σας σε συνδυασμό με τη γνώση που θα αποκομίσετε.

Εδώ θα έχετε την τύχη να γνωρίσετε μοναδικούς ανθρώπους, εκπληκτικούς επιστήμονες, αλλά και να κάνετε φιλίες που θα σας ακολουθούν για όλη σας τη ζωή. Για τους ισχυρούς δεσμούς που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας σε φιλικό, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Εδώ στο ΟΠΑ, θα γνωρίσετε τις απαράμιλλες αξίες της Αριστείας στην Εκπαίδευση και την Έρευνα, της Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς στην Κοινωνία και την Οικονομία. Οι αξίες αυτές θα διαμορφώσουν την προσωπικότητά σας, προσθέτοντας τα ουσιαστικά στοιχεία που θα καθορίσουν – σε μεγάλο βαθμό – το μέλλον σας και θα σας βοηθήσουν να συμβάλλετε σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους.
Αναγνωρίζουμε τον μεγάλο άθλο που καταφέρατε και γνωρίζουμε τον αγώνα που δώσατε για να φτάσετε εδώ. Σας αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια, τόσο σε εσάς όσο και στους γονείς σας. Οι γονείς σας μόνο υπερηφάνεια μπορούν να αισθάνονται ταυτόχρονα με το μοναδικό συναίσθημα της ανταμοιβής των κόπων για τα παιδιά τους.

Φοιτήτριες, φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών: το ωραίο ταξίδι ξεκινάει τώρα!
Η ζωή στο ΟΠΑ αρχίζει όμορφα, οι δραστηριότητες για εσάς είναι πολλές, οι εμπειρίες που θα ζήσετε θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη σας. Σας προκαλούμε να έχετε υψηλές προσδοκίες, αλλά και να αγωνιστείτε-προσωπικά και ομαδικά-για τα πιο υψηλά επιτεύγματα της γνώσης, της έρευνας και των αξιών μας. Να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι, ως μέλη της κοινότητας του ΟΠΑ, ΠΡΟ-ΗΓΕΙΣΤΕ!

Δημιουργήσαμε την εβδομάδα υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών και φοιτητριών προκειμένου να γνωρίσετε τις αξίες και την κουλτούρα του ΟΠΑ, τις ομάδες που μπορείτε να ενταχθείτε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας και να αδράξετε τις ευκαιρίες, αλλά και να προσαρμοστείτε στο δημιουργικό και ουσιαστικό τρόπο μάθησης του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος. Η κορύφωση των δραστηριοτήτων της εβδομάδας υποδοχής είναι η μουσική γιορτή στο προαύλιο του κεντρικού κτηρίου, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, όπου η κοινότητα του ΟΠΑ θα βρίσκεται εκεί για να γιορτάσει τον ερχομό σας και να φωτογραφηθούμε όλοι μαζί.

Μαζί, συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών και της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΟΠΑ, σας καλωσορίζω και σας εύχομαι ολόθερμα μια λαμπρή ακαδημαϊκή πορεία.

Ο Πρύτανης
Καθηγητής
Δημήτρης Μπουραντώνης

https://www.aueb.gr/el/content/kalos-irthate-sto-opa