Υψηλή προτίμηση και φέτος στο ΟΠΑ

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους υποψήφιους φοιτητές/-τριες που έλαβαν μέρος στις πανελλήνιες εξετάσεις, επιβεβαίωσε τα παραπάνω δείχνοντας για άλλη μία χρονιά τα Τμήματα του ΟΠΑ να συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και φέρνοντας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σταθερά πρώτο στην προτίμηση των υποψηφίων στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει. Συγκεκριμένα, για τη φετινή χρονιά, σημειώνεται άνοδος των βάσεων σε όλα τα Τμήματα του ΟΠΑ τα οποία συνεχίζουν να είναι από τα πιο δημοφιλή στο 4ο επιστημονικό πεδίο. Πιο συγκεκριμένα:
• Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας συνιστά την κορυφαία επιλογή στο 4ο επιστημονικό πεδίο και στις προτιμήσεις των επιτυχόντων (1η προτίμηση από το 100%των επιτυχόντων).
• Τα Τμήματα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής κατατάσσονται στην 1η θέση μεταξύ των αντίστοιχων Τμημάτων άλλων ΑΕΙ.
• Τα Τμήματα Οικονομικής Επιστήμης και Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών καταλαμβάνουν τις 2 πρώτες θέσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα Τμήματα οικονομικών σπουδών άλλων ΑΕΙ.
• Το Τμήμα Πληροφορικής αποτελεί το 3ο πιο υψηλόβαθμο Τμήμα μεταξύ 12 αντίστοιχων Τμημάτων. Πρώτο είναι το Τμήμα  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ του ΕΚΠΑ (ΑΘΗΝΑ) και 2ο  το Τμήμα  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ  του ΑΠΘ.
• Τα Τμήματα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και Στατιστικής, που δεν αντιστοιχίζονται με άλλα Τμήματα, παρουσιάζουν εντυπωσιακή αύξηση στη βάση εισαγωγής τους, διατηρώντας ανοδική πορεία.
Φέτος ειδικά, στο 4ο επιστημονικό πεδίο (Οικονομίας και Πληροφορικής) οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων σημείωσαν επίσης θεαματική άνοδο και ήταν περίπου 1.500 περισσότεροι από την περυσινή χρονιά. Ωστόσο οι επιδόσεις στα μαθήματα ήταν εκείνες που είχαν τον πρώτο λόγο στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής.
Στον πίνακα απεικονίζονται οι βάσεις εισαγωγής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε σύγκριση με τις περσινές.