55 μαθήματα για να γίνεις Δάσκαλος/ Δασκάλα !



Στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ για να πάρεις πτυχίο πρέπει να περάσεις 55 μαθήματα (περιλαμβάνεται η πτυχιακή και οι δύο πρακτικές) ! Ο αριθμός είναι εξωφρενικά μεγάλος. Και τα άλλα αντίστοιχα Τμήματα έχουν τουλάχιστον 50 μαθήματα ! Το παρακάτω απόσπασμα είναι από τον οδηγό σπουδών του Τμήματος Παιδαγωγικών Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της Υπ. Απ. Φ5/89656/Β3/13-8-2007 (ΦΕΚ1466/Β΄/2007 «Εφαρμογή του Συστήματος Μεταφοράς και Συσσώρευσης Πιστωτικών Μονάδων» ο βαθμός πτυχίου προκύπτει με βάση τη σύνδεση φόρτου εργασίας με πιστωτικές μονάδες και βαρύτητα πιστωτικών μονάδων στον βαθμό πτυχίου. Δηλαδή, οι 240 πιστωτικές μονάδες που απαιτούνται για τη λήψη πτυχίου συγκεντρώνονται από τα 5 υποχρεωτικά μαθήματα πρακτικής άσκησης, τα 2 υποχρεωτικά κατ’ επιλογήν μαθήματα πρακτικής άσκησης, τα 23 υποχρεωτικά μαθήματα, τα 25 επιλεγόμενα μαθήματα και τη ξένη γλώσσα, τον πληροφοριακό γραμματισμό, τη συγγραφή επιστημονικών εργασιών και την ποιοτική ποσοτική ανάλυση δεδομένων, που δεν υπολογίζονται, ωστόσο, για τον βαθμό πτυχίου καθώς είναι μαθήματα επάρκειας. Ο βαθμός σε κάθε ένα από τα 55 μαθήματα πολλαπλασιάζεται με ένα δείκτη βαρύτητας ανάλογα με τις πιστωτικές μονάδες που έχει το κάθε μάθημα. Στη συνέχεια προστίθενται οι βαθμοί (όπως προκύπτουν μετά τον πολλαπλασιασμό με τον δείκτη βαρύτητας) των 55 μαθημάτων και το άθροισμά τους διαιρείται για να προκύψει ο βαθμός πτυχίου.

140_batchelor_programma_spoudon_19_20

Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή οποιουδήποτε στοιχείου του ιστότοπου  sep4u.gr χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του δημιουργού.