Ποιο Πανεπιστήμιο έχει τους πιο ενεργούς ερευνητές με απήχηση στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.



Ο  Δείκτης Α4.1.1  παρακολουθεί την ερευνητική δραστηριότητα του κάθε ιδρύματος, όπως αυτή καταγράφεται στις επιστημονικές δημοσιεύσεις των μελών του και την απήχηση αυτών στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Ο Δείκτης Α4.1.1 (Σχήμα 73) αναφέρεται στο μέσο πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με κριτές ανά μέλος ΔΕΠ, όπως αυτές καταγράφηκαν στην βάση δεδομένων Scopus για το ημερολογιακό έτος 2021. Κατά μέσο όρο αντιστοιχούν 2,7 δημοσιεύσεις ανά μέλος ΔΕΠ. Οι βέλτιστες επιδόσεις σημειώνονται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο (5,46), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (5,32), και το Πολυτεχνείο Κρήτης (3,71), ενώ τα ιδρύματα με τις χαμηλότερες επιδόσεις είναι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (1,03), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (1,38) και η ΑΣΠΑΙΤΕ (1,5). Τα δεδομένα για το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πάντειο Πανεπιστήμιο δεν εμφανίζονται σε αυτό το διάγραμμα γιατί επέλεξαν να αξιολογηθούν με διαφορετικό τρόπο ως πανεπιστήμια με έμφαση στις ανθρωπιστικές/κοινωνικές επιστήμες.

Τα παραπάνω δεδομένα αντλήθηκαν από την τελευταία Έκθεση της ΕΘΑΑΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ του Διαχειριστή: Αδυνατώ να καταλάβω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο  που επέλεξε να αξιολογηθεί με διαφορετικό τρόπο, ως πανεπιστήμιο με έμφαση στις ανθρωπιστικές/κοινωνικές επιστήμες!!! Από τα 10 Τμήματα που έχει  2 ή 3 Τμήματα μπορούν να ενταχθούν στις ανθρωπιστικές/κοινωνικές επιστήμες!!! Το Πάντειο σε όλες τις αξιολογήσεις των Ελληνικών Πανεπιστημίων είναι στις 3 τελευταίες θέσεις πριν από την ΑΣΠΑΙΤΕ και την ΑΣΚΤ.

Τμήματα Ιόνιου Πανεπιστήμιου.
342 ΑΡΧΕΙΟΝΟΜΙΑΣ, ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
1452 ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)
145 ΙΣΤΟΡΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
407 ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
385 ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
1453 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΖΑΚΥΝΘΟΣ)
366 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
367 ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
1455 ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΚΕΡΚΥΡΑ)
1456 ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ)

Απαγορεύεται ρητά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή οποιουδήποτε στοιχείου του ιστότοπου  sep4u.gr χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση του δημιουργού.