Ειδικές Κατηγορίες και Μετεγγραφές αυξάνουν εως 150% τον αριθμό των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών!

Τα παρακάτω στοιχεία είναι από το Πανεπιστήμιο Αθηνών για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-23.  Πρωταθλητής, όπως το περίμενα, είναι η Ιατρική με αύξηση 150%. Οι εισακτέοι με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν 150 και τελικά  εισήχθησαν συνολικά 412! Οι επιπλέον 412-165=247 προέρχονται : 15% από μετεγγραφές με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, από μετεγγραφές αδελφών που σπουδάζουν χωρίς ποσοτικό περιορισμό αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις , από Έλληνες του Εξωτερικού,  από Αλλοδαπούς – Αλλογενείς 10% (στην Κατηγορία αυτή ανήκουν και οι Κύπριοι που καταλαμβάνουν την συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων ), από αθλητές με διακρίσεις, από υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις 5%, από κατατακτήριες σε ποσοστό 12%, από μουσουλμάνους Δυτικής Θράκης,  από πληγέντες σε φυσικές καταστροφές, ,κλπ Μεγάλες αυξήσεις έχουμε  επίσης στα ΤΕΦΑΑ, στο ΠΔΕ , στα ΜΜΕ, Νομική και Ψυχολογία. Ειδικά για την Νομική έχουμε τελικά έναν εξωφρενικά μεγάλο αριθμό εισακτέων : 718!!!!

Στην στήλη ΣΥΝ είναι το σύνολο των εισακτέων από όλες τις κατηγορίες και στην στήλη ΕΙΣ είναι το σύνολο των εισακτέων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ημερήσιων και Εσπερινών με Πανελλαδικές το 90% το 2022, το 6% με Πανελλαδικές το 2021 και το 4% με Πανελλαδικές το 2020.

 

Καλοδήμος Δημήτρης  Πτυχιούχος Φυσικού Αθήνας, πρώην υπεύθυνος ΣΕΠ σε ΓΡΑΣΕΠ, ΚΕΣΥΠ και ΚΕΣΥ Φθιώτιδας. Διαχειριστής sites:  sep4u.gr,  ΔΔΕ Φθ/δας, ΠΔΕ Στερεάς