Στην Ελλάδα σήμερα δεν υπάρχει θεσμοθετημένη αξιολόγηση των σχολών όπως σε άλλες χώρες. Επόμενος επίσημη και τεκμηριωμένη άποψη για τα πια σχολή είναι καλύτερη σε κάθε επιστημονικό αντικείμενο δεν υπάρχει. Δηλαδή σε ερωτήσεις της μορφής :”ποιο είναι το καλύτερο Μαθηματικό τμήμα της Ελλάδας για να σπουδάσω” δεν μπορεί να δοθεί επίσημη και τεκμηριωμένη άποψη. Προσπαθώντας να βοηθήσω στην απάντηση τέτοιων ερωτημάτων θα ξεκινήσω τη παράθεση στοιχείων που οδηγούν όχι πάντοτε σε ασφαλή συμπεράσματα. Είναι ενδείξεις και όχι αποδείξεις.
Θετικό στοιχείο για κάποια σχολή είναι αν :
> έχει κάνει εσωτερική ή εξωτερική αξιολόγηση.Το πλαίσιο της αξιολόγησης καθορίζει η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση [http://www.hqaa.gr/ ]. Μπορείτε να διαβάσετε ποιες σχολές έχουν κάνει εξωτερική αξιολόγηση εδώ:
2012
2011
2010
2008
>Συμπεριλαμβάνεται σε Διεθνείς αξιολογήσεις :
QS World University Rankings (http://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings) ,
Times Ranking (http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/ )
>Εμφανίζει υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των φοιτητών σε έρευνες που έχουν γίνει.
Τέτοιες έρευνες έχει κάνει το ΑΠΘ , το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο , το Πανεπιστήμιο Κρήτης κα.
Για Μηχανικούς του ΑΠΘ:
Αρχιτέκτονες
Πολιτικοί
Τοπογράφοι
Ηλεκτρολόγοι
Μηχανολόγοι
Χημικοί
το άρθρο αυτό θα είναι στη πρώτη θέση αυτού του site και συνεχώς θα προστίθενται νέα στοιχεία. Η βοήθεια σας θα είναι πολύτιμη.
Αξιόλογα τμήματα:
@Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών
Στην εφετινή κατάταξη του Πανεπιστημίου της Σαγκάης το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών καταλαμβάνει μια από τις υψηλότερες θέσεις (76-100) στον κόσμο και ξεπερνά όλα τα ελληνικά τμήματα και πάρα πολλά παγκοσμίως στον τομέα της επιστήμης των Υπολογιστών
@Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ
@Χημικών του Πανεπιστημίου Πατρών
@Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών