ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) (ΠΑΝ.ΠΕΛ/ΝΗΣΟΥ)

Σχολές/Βάσεις/Πεδία ΤΜΗΜΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ)
Κωδικός : 1516
Ίδρυμα: ΠΑΠΕΛ
Site: https://nds.uop.gr/
1o Έτος Λειτουργίας : 2019
Επ. Πεδίο/α: 3
Έτη Σπουδών: 4
Συντελεστής ΕΒΕ : 0.90
ΕΒΕT (2024) : 10.79
EBET 2021- 2024 : Εδώ
Συντελεστές Βαρύτητας (ΓΕΛ) :
[3 ΕΠ ] ΓΛ: 20 - ΦΥΣ: 20 - ΧΗΜ: 30 - ΒΙΟ: 30
Μετεγγραφή: NAI
Μαθήματα (Εύδοξος) (2024) : Link
Οδηγός Σπουδών : OS
Βάσεις ΓΕΛ (κατ.90%) 2015- 2024 : Εδώ
Μόρια 1ου Επιτυχόντα ΓΕΛ (90%) (2024): 15330
Μόρια Τελευταίου Επιτυχόντα ΓΕΛ (Βάση) (90%) (2024) : 12130
Εισακτέοι (100%) (ΓΕΛ&ΕΠΑΛ) 2001- 2024 : Εδώ
Εισακτέοι ΓΕΛ & ΕΠΑΛ κατ.100% (2024) : 131
Εισακτέοι ΓΕΛ & ΕΠΑΛ κατ.100% (2023) : 130
Εισακτέοι ΓΕΛ κατ.90% (2024) : 105
Εισακτέοι ΓΕΛ κατ.90% Κατόπιν Μεταφοράς (2024) : 107
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΓΕΛ κατ.90% (2024) : 107
Κενές Θέσεις ΓΕΛ κατ.90% (2024) : 0
Προτιμήσεις Επιτυχόντων ΓΕΛ κατ.90% 2024 : Εδώ
Συνολικές Προτιμήσεις Υποψηφίων ΓΕΛ κατ.90% 2024 : Εδώ
Βάσεις ΕΠΑΛ (κατ.90%) 2004- 2024 : Εδώ
Μόρια 1ου Επιτυχόντα ΕΠΑΛ (90%) (2024): 18300
Μόρια Τελευταίου Επιτυχόντα ΕΠΑΛ (Βάση) (90%) (2024) : 17220
Εισακτέοι ΕΠΑΛ κατ.90% (2024) : 13
Κενές Θέσεις ΕΠΑΛ κατ.90% (2024) : 0
Μαθήματα ανά Εξάμηνο:
---------------------------------
Untitled Document
Σύνολο=5
Τμήματα (sep4u.gr) AEI ΕΠ ΕΒΕT Β.2024 Μετ.Β Ε.2024 ΜετΕ ΕΤΗ ΕΙΔ ΓΡΑΦ ΠΛΗ ΜΑΘ Ο.Σ
294 -ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΧΑΡΠΑ 3 14.38 16344 -438 68 0 4 0 εδώ Inf Math OS
1613 -ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΔΙΠΑΕ 3 14.38 14210 670 115 0 4 0 εδώ Inf Math OS
1426 -ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ) ΠΑΘΕΣ 3 11.98 12805 670 121 1 4 0 εδώ Inf Math OS
1516 -ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΠΑΠΕΛ 3 10.79 12130 670 131 1 4 0 εδώ Inf Math OS
1653 -ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΣΗΤΕΙΑ) ΕΛΜΕΠΑ 3 9.59 11000 890 152 2 4 0 εδώ Inf Math OS
Σύνολο: 587 4 1 %
Διαφορά μέγιστης και ελάχιστης βάσης: 5344 - (Καλοδήμος Δ. - http://sep4u.gr) -
ΕΠ=Επιστημονικό ΠΕδίο / Εισ=Εισακτέοι / ΕΙΔ=Ειδικό Μάθημα / ΓΡΑΦ=Γραφική Παράσταση Βάσεων 2010 - 2024 / ΠΛΗ=Πληροφορίες για κάθε τμήμα ξεχωριστά / ΜΑΘ=ΟΛΑ τα μαθήματα σήμερα / Ο.Σ=Οδηγοί Σπουδών )

------ # ------

Αντίστοιχα Τμήματα για Μετεγγραφή

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Νέα Τμήματα)

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑ

Σκοπός

Ο σκοπός της ίδρυσης των Τμημάτων Διατροφής είναι να εκπαιδεύει στελέχη σε θέματα που σχετίζονται με:
-Σύσταση, τεχνολογία, επεξεργασία, διακίνηση και νομοθεσία των τροφίμων.
-Επίδραση της διατροφής στην ανάπτυξη, διατήρηση και υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.
-Σχεδιασμό και παρασκευή διαιτολογίων για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις

Επαγγελματικά Δικαιώματα

Το Π.Δ. διάταγμα για το καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου εδώ (Π.Δ. 133/2014)

1. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Διατροφής και Διαιτολογίας:

2. Οι πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα να απασχοληθούν με τα παρακάτω αντικείμενα:
α) Εξέταση της θρεπτικής αξίας των τροφίμων.
β) Κατάρτιση ετικέτας με πληροφορίες για τα περιεχόμενα, θρεπτικά συστατικά και την κάλυψη των ημερησίων αναγκών από αυτά.
γ) Συμμετοχή στην κατάρτιση προδιαγραφών παρασκευής νέων προϊόντων.
δ) Κατάρτιση Γενικών και Ειδικών διαιτολογίων και επίβλεψη της εφαρμογής τους.
ε) Ανάληψη της υπευθυνότητας και επίβλεψη της μαζικής παραγωγής γευμάτων.

3. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν δικαίωμα απασχόλησης στους παρακάτω φορείς και στα αντίστοιχα αντικείμενα εργασίας:
α) Νοσοκομεία – Ιδιωτικές κλινικές:
κατάρτιση διαιτολογίου και επίβλεψη παρασκευής γευμάτων για τους ασθενείς, σύμφωνα με τις θεραπευτικές τους ανάγκες καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό.
β) Κέντρα Υγείας: σχεδιασμός ειδικών διαιτολογίων, παροχή πληροφοριών για ειδικά διαιτολόγια που καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό.
γ) Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και ελέγχου τροφίμων: έλεγχος της θρεπτικής τους αξίας βάσει των αναλυτικών στοιχείων που παρέχονται από τους αρμόδιους επιστήμονες.
δ) Ινστιτούτα αδυνατίσματος : καθορισμός διαιτολογίων και παρακολούθηση εφαρμογής τους.
ε) Βιομηχανίες παρασκευής ειδικών τροφίμων : σχεδιασμός για την παραγωγή ειδικών τροφίμων, παιδικές τροφές, για διαβητικούς κ.λ.π
στ) Ξενοδοχειακές μονάδες – Κρουαζιερόπλοια – Αλυσίδες εστιατορίων : υπεύθυνοι προμηθειών και κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
ζ) Γηροκομεία : κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
η) Παιδικές κατασκηνώσεις και κατασκηνώσεις υπερηλίκων : κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση μενού ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου παρακολούθηση εφαρμογών και αξιολόγηση αποτελεσμάτων.
θ) Ορφανοτροφεία: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
ι) Φοιτητικές Λέσχες και Μαθ. Εστίες : κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση διαιτολογίου.
ια) Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση διαιτολογίου.
ιβ) Αθλητικές Ομάδες και Αθλητικά κέντρα.
ιγ) Οικοτροφεία.
ιδ) Μονάδες και υπηρεσίες ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση μενού ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.

4. Ο βαθμός ευθύνης των πτυχιούχων του Τμήματος καλύπτει όλο το φάσμα της διοικητικοτεχνικής ιεραρχίας της σχετικής με τους τομείς της ειδικότητάς τους.

5. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν δικαίωμα λειτουργίας καταστήματος εμπορίας διαιτητικών τροφών.

6. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης σύμφωνα πάντοτε με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης μπορούν να απασχοληθούν με την έρευνα θεμάτων της ειδικότητάς τους.

7. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών με την απόκτηση του πτυχίου τους μπορούν άμεσα να εξασκήσουν το επάγγελμα στο πλαίσιο των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.