Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής (Αθήνα) (294)

Σχολές/Βάσεις/Πεδία ΤΜΗΜΑ: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΑΘΗΝΑ)
Κωδικός : 294
Ίδρυμα: ΧΑΡΠΑ
Site: https://www.ddns.hua.gr/
Επ. Πεδίο/α: 3
Έτη Σπουδών: 4
Συντελεστής ΕΒΕ : 1.20
ΕΒΕT (2024) : 14.38
EBET 2021- 2024 : Εδώ
Συντελεστές Βαρύτητας (ΓΕΛ) :
[3 ΕΠ ] ΓΛ: 24 - ΦΥΣ: 24 - ΧΗΜ: 26 - ΒΙΟ: 26
Μετεγγραφή: Μη Αντίστοιχο
Μαθήματα (Εύδοξος) (2024) : Link
Οδηγός Σπουδών : OS
Βάσεις ΓΕΛ (κατ.90%) 2015- 2024 : Εδώ
Μόρια 1ου Επιτυχόντα ΓΕΛ (90%) (2024): 18348
Μόρια Τελευταίου Επιτυχόντα ΓΕΛ (Βάση) (90%) (2024) : 16344
Εισακτέοι (100%) (ΓΕΛ&ΕΠΑΛ) 2001- 2024 : Εδώ
Εισακτέοι ΓΕΛ & ΕΠΑΛ κατ.100% (2024) : 68
Εισακτέοι ΓΕΛ & ΕΠΑΛ κατ.100% (2023) : 68
Εισακτέοι ΓΕΛ κατ.90% (2024) : 54
Εισακτέοι ΓΕΛ κατ.90% Κατόπιν Μεταφοράς (2024) : 54
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΓΕΛ κατ.90% (2024) : 54
Κενές Θέσεις ΓΕΛ κατ.90% (2024) : 0
Προτιμήσεις Επιτυχόντων ΓΕΛ κατ.90% 2024 : Εδώ
Συνολικές Προτιμήσεις Υποψηφίων ΓΕΛ κατ.90% 2024 : Εδώ
Βάσεις ΕΠΑΛ (κατ.90%) 2004- 2024 : Εδώ
Μόρια 1ου Επιτυχόντα ΕΠΑΛ (90%) (2024): 19540
Μόρια Τελευταίου Επιτυχόντα ΕΠΑΛ (Βάση) (90%) (2024) : 18320
Εισακτέοι ΕΠΑΛ κατ.90% (2024) : 7
Κενές Θέσεις ΕΠΑΛ κατ.90% (2024) : 0
Μαθήματα ανά Εξάμηνο:
[ΕΞ] Μαθήματα (Βασικά [Β], Κατευθύνσεων [Κ], Υποχρεωτικά (Υ), Επιλογής (Ε) ) :
[1] [ΒΥ] ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΟΥ
[1] [ΒΥ] ΒΙΟΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ Ι
[1] [ΒΥ] ΓΕΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ
[1] [ΒΥ] ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
[1] [ΒΥ] ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ Ι
[1] [ΒΥ] ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ
[1] [ΒΥ] ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
[2] [ΒΥ] ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ Ι
[2] [ΒΥ] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
[2] [ΒΥ] ΦΥΣΙΚΗ
[2] [ΒΥ] ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ Ι
[2] [ΒΥ] ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
[3] [ΒΥ] ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΙΙ
[3] [ΒΥ] ΓΕΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
[3] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
[3] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
[3] [ΒΥ] ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
[3] [ΒΥ] ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΙΙ
[3] [ΒΥ] ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[4] [ΒΥ] ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
[4] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΜΑΚΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ
[4] [ΒΥ] ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
[4] [ΒΥ] ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
[4] [ΒΥ] ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ Ι
[4] [ΒΥ] ΦΑΡΜΑΚΟΛΟΓΙΑ
[4] [ΒΥ] ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[5] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
[5] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ
[5] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
[5] [ΒΥ] ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ι
[5] [ΒΥ] ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
[5] [ΒΥ] ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΙΙ
[5] [ΒΥ] ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
[5] [ΒΥ] ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ
[5] [ΒΥ] ΥΓΙΕΙΝΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
[6] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ
[6] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
[6] [ΒΥ] ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
[6] [ΒΥ] ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΙΙ
[6] [ΒΥ] ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ & ΓΕΝΕΤΙΚΗ
[7] [ΒΥ] ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
[7] [ΒΥ] ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[7] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
[7] [ΒΥ] ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[7] [ΒΥ] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
[8] [ΒΥ] MARKETING
[8] [ΒΥ] ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ
[8] [ΒΥ] ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
[8] [ΒΥ] ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ
[8] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΡΟΛΗΨΗ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ
[8] [ΒΥ] ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
[8] [ΒΥ] ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ
[8] [ΒΥ] ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
[8] [ΒΥ] ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
---------------------------------

Ιστορικό Το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής της Σχολής Επιστημών Υγείας & Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ιδρύθηκε το 1992 με την ονομασία «Τμήμα Διαιτολογίας». Άρχισε να λειτουργεί με την εισαγωγή των πρώτων εισακτέων το 1994, το 1999 μετονομάστηκε σε «Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής» και από το 2013 εντάχθηκε στη Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Είναι το αρχαιότερο πανεπιστημιακό Τμήμα στη χώρα, στο χώρο της διαιτολογίας & διατροφής. Παράλληλα με την εκπαίδευση των φοιτητών, αναπτύσσονται ερευνητικά προγράμματα και με διεθνείς συνεργασίες, τα αποτελέσματα των οποίων κατατάσσουν το Τμήμα σε ένα από τα κορυφαία στον Ευρωπαϊκό χώρο. Από το Ακαδημαϊκό Έτος 2000-01 το Τμήμα παρέχει και Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, πλήρους και μερικής φοίτησης, που οδηγεί σε μεταπτυχιακό και σε διδακτορικό δίπλωμα.

Σκοπός Η αποστολή του Τμήματος είναι η κατάρτιση επιστημόνων οι οποίοι θα εφαρμόζουν την Επιστήμη της Διαιτολογίας και της Διατροφής για τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και της διατροφικής κατάστασης τόσο μεμονωμένων ατόμων, όσο και ομάδων του πληθυσμού, υγιών ή ασθενών, π.χ. νεογνών, βρεφών, παιδιών, και εφήβων, αθλουμένων καθώς και ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Αντικείμενο σπουδών Η εκπαίδευση που παρέχεται στο Τμήμα καλύπτει το ευρύτερο φάσμα των γνωστικών αντικειμένων της Διατροφής, του Μεταβολισμού, της Παθοφυσιολογίας, της Βιοχημείας, της Μοριακής Βιολογιας, και της επιστήμης των Τροφίμων, συνδυάζει τη θεωρητική διδασκαλία με την εργαστηριακή και πρακτική άσκηση, και παρακολουθεί τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις στη διατροφή και την υγεία. Προϋπόθεση για την απόκτηση του πτυχίου είναι η επιτυχής εξέταση όλων των μαθημάτων του Προγράμματος Σπουδών, η επιτυχής παρακολούθηση της πρακτικής άσκησης και η εκπόνηση Πτυχιακής Μελέτης.

Στο Τμήμα καλλιεργείται επίσης έρευνα υψηλού επιπέδου συμβάλλοντας στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και της δημόσιας υγείας, καθώς και της οικονομικής και της κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας.

Απασχόληση Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να απασχοληθούν επαγγελματικά στη δημόσια και ιδιωτική Νοσοκομειακή περίθαλψη (Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά ιατρεία), στην Κοινότητα (Παιδικοί σταθμοί, Γηροκομεία, Κέντρα Αποκατάστασης, ΚΑΠΗ, Δημοτικά ιατρεία, Κατασκηνώσεις), σε αθλητικές Ομοσπονδίες, αθλητικούς συλλόγους και γυμναστήρια, στη Βιομηχανία (Βιομηχανίες Τροφίμων, σκευασμάτων τροφίμων) και Μονάδες μαζικής εστίασης, στην Ανώτατη και Μεταλυκειακή Εκπαίδευση (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ), σε Ερευνητικά Κέντρα και Ερευνητικά Ινστιτούτα και ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή υπάλληλοι (Διαιτολογικά Γραφεία, Διαιτητικά Κέντρα, Ινστιτούτα).

ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΑ ΚΛΑΔΟ
Σύνολο=5
ΚΩΔ2941613142615161653
ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (ΑΘΗΝΑ) ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ (ΤΡΙΚΑΛΑ) ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ (ΣΗΤΕΙΑ)
ΑΕΙΧΑΡΠΑΔΙΠΑΕΠΑΘΕΣΠΑΠΕΛΕΛΜΕΠΑ
ΠΕΔΙΑ33333
ΕΤΗ44444
ΣΕΒΕ1.201.201.000.900.80
ΕΒΕΤ14.3814.3811.9810.799.59
Σ.Β Ε.Μ00000
Β.20241634414210128051213011000
ΜΕΤ.Β-438670670670890
Θέσεις549697107127
Επιτυχ544697107127
Κεν.Θεσ.050000
% Κε.Θε.0%52%0%0%0%
1η ΠΡΟΤ2611388958
Συν.ΠΟΡΤ1113865128017131611
%1ΠΡ2%1%3%5%4%
ΒΑΣεδώ εδώ εδώ εδώ εδώ
ΜΑΘMathMathMathMathMath
ΟΣOS OS OS OS OS
infoInf Inf Inf Inf Inf
Τα παραπάνω δεδομένα είναι για ΓΕΛ 90% | Διαφορά μέγιστης και ελάχιστης βάσης: 5344 | Καλοδήμος Δ. - https://sep4u.gr

Αντίστοιχα Τμήματα για Μετεγγραφή

ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ (Νέα Τμήματα)

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΗΤΕΙΑ

Σκοπός

Ο σκοπός της ίδρυσης των Τμημάτων Διατροφής είναι να εκπαιδεύει στελέχη σε θέματα που σχετίζονται με:
-Σύσταση, τεχνολογία, επεξεργασία, διακίνηση και νομοθεσία των τροφίμων.
-Επίδραση της διατροφής στην ανάπτυξη, διατήρηση και υγεία του ανθρώπινου οργανισμού.
-Σχεδιασμό και παρασκευή διαιτολογίων για φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις

Επαγγελματικά Δικαιώματα

Το Π.Δ. διάταγμα για το καθορισμό των προϋποθέσεων άσκησης επαγγέλματος Διαιτολόγου – Διατροφολόγου εδώ (Π.Δ. 133/2014)

1. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών, με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους, ασχολούνται είτε αυτοδύναμα είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες πάνω σε σύγχρονους και ειδικούς τομείς της Διατροφής και Διαιτολογίας:

2. Οι πτυχιούχοι έχουν δικαίωμα να απασχοληθούν με τα παρακάτω αντικείμενα:
α) Εξέταση της θρεπτικής αξίας των τροφίμων.
β) Κατάρτιση ετικέτας με πληροφορίες για τα περιεχόμενα, θρεπτικά συστατικά και την κάλυψη των ημερησίων αναγκών από αυτά.
γ) Συμμετοχή στην κατάρτιση προδιαγραφών παρασκευής νέων προϊόντων.
δ) Κατάρτιση Γενικών και Ειδικών διαιτολογίων και επίβλεψη της εφαρμογής τους.
ε) Ανάληψη της υπευθυνότητας και επίβλεψη της μαζικής παραγωγής γευμάτων.

3. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν δικαίωμα απασχόλησης στους παρακάτω φορείς και στα αντίστοιχα αντικείμενα εργασίας:
α) Νοσοκομεία – Ιδιωτικές κλινικές:
κατάρτιση διαιτολογίου και επίβλεψη παρασκευής γευμάτων για τους ασθενείς, σύμφωνα με τις θεραπευτικές τους ανάγκες καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό.
β) Κέντρα Υγείας: σχεδιασμός ειδικών διαιτολογίων, παροχή πληροφοριών για ειδικά διαιτολόγια που καθορίζονται από τον θεράποντα ιατρό.
γ) Εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και ελέγχου τροφίμων: έλεγχος της θρεπτικής τους αξίας βάσει των αναλυτικών στοιχείων που παρέχονται από τους αρμόδιους επιστήμονες.
δ) Ινστιτούτα αδυνατίσματος : καθορισμός διαιτολογίων και παρακολούθηση εφαρμογής τους.
ε) Βιομηχανίες παρασκευής ειδικών τροφίμων : σχεδιασμός για την παραγωγή ειδικών τροφίμων, παιδικές τροφές, για διαβητικούς κ.λ.π
στ) Ξενοδοχειακές μονάδες – Κρουαζιερόπλοια – Αλυσίδες εστιατορίων : υπεύθυνοι προμηθειών και κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
ζ) Γηροκομεία : κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
η) Παιδικές κατασκηνώσεις και κατασκηνώσεις υπερηλίκων : κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση μενού ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου παρακολούθηση εφαρμογών και αξιολόγηση αποτελεσμάτων.
θ) Ορφανοτροφεία: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση ημερήσιου ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.
ι) Φοιτητικές Λέσχες και Μαθ. Εστίες : κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση διαιτολογίου.
ια) Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση διαιτολογίου.
ιβ) Αθλητικές Ομάδες και Αθλητικά κέντρα.
ιγ) Οικοτροφεία.
ιδ) Μονάδες και υπηρεσίες ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας: κατάρτιση προγράμματος προμηθειών, κατάρτιση μενού ή εβδομαδιαίου διαιτολογίου.

4. Ο βαθμός ευθύνης των πτυχιούχων του Τμήματος καλύπτει όλο το φάσμα της διοικητικοτεχνικής ιεραρχίας της σχετικής με τους τομείς της ειδικότητάς τους.

5. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος έχουν δικαίωμα λειτουργίας καταστήματος εμπορίας διαιτητικών τροφών.

6. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης σύμφωνα πάντοτε με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία. Επίσης μπορούν να απασχοληθούν με την έρευνα θεμάτων της ειδικότητάς τους.

7. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Διατροφής της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών με την απόκτηση του πτυχίου τους μπορούν άμεσα να εξασκήσουν το επάγγελμα στο πλαίσιο των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.