Πού προτιμούν να εργάζονται οι νέοι

Πού θα προτιμούσαν να εργάζονται τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2000 όταν αποφοιτήσουν; Στις επιχειρήσεις εκείνες που τους προσφέρουν τη δυνατότητα να καινοτομούν, είναι η απάντηση. Διαβάζοντας τα συμπεράσματα της φετινής έρευνας για τις προτιμήσεις των σημερινών
προπτυχιακών φοιτητών όλου του πλανήτη σχετικά με την εταιρεία των ονείρων τους, σταθερά πρώτη παραμένει η Google, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση των σπουδών τους (διοίκηση επιχειρήσεων ή μηχανικοί μηχανολόγοι).
Την πρώτη πεντάδα στην κατηγορία διοίκησης επιχειρήσεων συμπληρώνουν οι μεγάλες λογιστικές – ελεγκτικές εταιρείες και τράπεζες, δηλαδή η PricewaterhouseCoopers, η Ernst & Young, η Goldman Sachs και η KPMG. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Procter & Gamble, Loreal, McKinsey, Boston Consulting Group, Morgan Stanley.
Τη λίστα με τους πιο δημοφιλείς εργοδότες καταρτίζει κάθε χρόνο η Universum, εταιρεία ερευνών στη Στοκχόλμη. Για το 2015 βασίστηκε στις απαντήσεις πάνω από 240.000 φοιτητών Διοίκησης Επιχειρήσεων και μηχανολογίας σε όλο τον κόσμο.
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί προτιμούν την Google οι προπτυχιακοί φοιτητές κάθε κατηγορίας εξηγούν ότι τους έλκει η μοναδική επιχειρηματική κουλτούρα της, που παρέχει στους εργαζομένους από δωρεάν φαγητό και κούρεμα μέχρι το να παίρνουν τον σκύλο τους στη δουλειά.
Οσο για τις λογιστικές εταιρείες καταγράφουν καλές επιδόσεις μεταξύ των φοιτητών του business ακριβώς γιατί τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα χαίρουν μεγάλης εκτίμησης και οι εταιρείες αυτές προχωρούν σε προσλήψεις όταν οι θέσεις εργασίας για αποφοίτους είναι δυσεύρετες.
Στον τομέα των φοιτητών μηχανολογίας, μετά την Google, ακο-λουθούν στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς εργοδότες οι Microsoft, Apple, BMW Group, GE, ΙΒΜ, Intel, Sony, Siemens, Shell, Samsung.
Τέλος, οι άνδρες φοιτητές που ακολουθούν τον κλάδο της διοίκησης επιχειρήσεων προτιμούν εταιρείες όπως οι Goldman Sachs.
© BloomBerg News / ΤΑ ΝΕΑ