Σπουδές στην Ιταλία

Η ζήτηση που εκδηλώθηκε για σπουδές σε ιταλικά πανεπιστήμια από ξένους φοιτητές, ακόμη και αυτούς που προέρχονται από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, έκανε τα ανώτατα ιδρύματα της γειτονικής χώρας από το 2011 να αυξήσουν τα προσφερόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα στην αγγλική γλώσσα. Οι σπουδές στα ιταλικά πανεπιστήμια που επιλέγονται κυρίως από τους έλληνες σπουδαστές είναι η Ιατρική και η Φαρμακευτική. Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα ιταλικά πανεπιστήμια θα πρέπει να λάβουν μέρος σε εισαγωγικές εξετάσεις, που πραγματοποιούνται στα αγγλικά.
Τα δίδακτρα για τα κρατικά πανεπιστήμια δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά, υπολογίζονται άλλωστε ανάλογα με το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα κάθε φοιτητή. Συνήθως κυμαίνεται με- ταξύ 450 και 5.000 ευρώ τον χρόνο. Υπάρχει, βέβαια, πρόβλεψη για τις οικογένειες με πολύ χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το κόστος των ετήσιων διδάκτρων είναι εξαιρετικά μικρό (200 ευρώ τον χρόνο). Το κόστος διαβίωσης κυμαίνεται στα επίπεδα των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης, δηλαδή περίπου 1.200 ευρώ τον μήνα.
Περισσότερες πληροφορίες:
Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών Τηλ. 210-5242.646
www.iicatene.esteri.it

Πηγή εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

  •  
  •  
  •  
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
φιλιπποσ

περνοντας το ιταλικο πτυχιο ιατρικης , θα μπορεσει ο φοιτητης να επιστρεψει στην ελλαδα και να εργαστει ως ιατρος με το ξενο πτυχιο;

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com