Είναι αργά για να σπουδάσω φαρμακευτική?

Στο .e-farmakeio.com βρήκα τους παρακάτω διαλόγους:

@Χαιρετώ την παρέα του e-farmakeio

Χρόνια Πολλά, ευτυχισμένο το 2010, υγεία & ότι επιθυμείτε!

Όπως λέει και ο τίτλος του νήματος, θα ήθελα να σπουδάσω φαρμακευτική, το θέμα είναι ότι είμαι 23 χρονών και έχω τελειώσει την σχολή εφαρμοσμένη πληροφορική του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Το να γίνω φαρμακοποιός ήταν ένα από τα όνειρά μου όταν έδινα πανελλαδικές αλλά δεν το κατάφερα τότε και μπήκα στην σχολή πληροφορικής. Με είχε συμβουλέψει ο καθηγητής μου στο φροντιστήριο τότε ότι είναι σχολή με εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση, και αυτό με ενθάρρυνε να την συνεχίσω με την σχολή μέχρι τέλος. Ωστόσο τώρα δεν είμαι πια ευχαριστημένος με αυτό που σπούδασα διότι βλέποντας ότι δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας για πληροφορική στο δημόσιο, και στον ιδιωτικό τομέα σου ζητούν προϋπηρεσία τουλάχιστον 3-5 χρόνια, επίσης έχουμε περίπου 40 σχολές πληροφορικής (ΑΕΙ/ΤΕΙ) χωρίς να βάζω μέσα τα ΙΕΚ στην Ελλάδα πράγμα που σημαίνει τεράστια προσφορά εργασίας σε μια μικρή για την Ελλάδα ζήτηση εργασίας πληροφορικής, επίσης δεν υπάρχει φορέας για την πληροφορική για την εργασιακή εκπροσώπησή του ακόμη τουλάχιστον και τέλος μπαίνουν και τα κολέγια πια στο παιχνίδι της αγοράς εργασίας οπότε καταλαβαίνεται…
Αυτό που θέλω να σας ρωτήσω είναι πρώτα απ’ όλα:
1)Είναι αργά να ξαναδίνω πανελλαδικές εξετάσεις για να ακολουθήσω το όνειρό μου?
2)Πόσα χρόνια θα μου πάρει έως ότου να ανοίξω ένα φαρμακείο και να θεωρώ τον εαυτό μου ως επαγγελματία φαρμακοποιό?
3)Ποιες είναι οι δυσκολίες για να γίνω φαρμακοποιός, θέλω να πω πόσο εύκολα μπορώ να πάρω να έχω άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος είτε να ανοίξω ένα δικό μου φαρμακείο?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τα μηνύματά σας

@Φυσικά και δεν είναι αργά να σπουδάσεις φαρμακευτική, ειδικά αν είναι το όνειρό σου όπως λες! Η σχολή είναι πενταετούς φοίτησης μαζί με την πρακτική άσκηση και μετά την αποφοίτηση ακολουθούν οι εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Έτσι λοιπόν, αν όλα πάνε καλά, μέσα σε 5,5 χρόνια είσαι “τελειωμένος” και μετά;;;; Για το μετά δεν μπορεί κανείς πιστεύω να σου εγγυηθεί τίποτα…Θα έχει ανοίξει το επάγγελμα, θα έχουν αλλάξει τα πληθυσμιακά κριτήρια, θα επενδύσει το κράτος στην έρευνα(ώστε να απορροφηθούν και εκεί φαρμακοποιοί), θα στελεχωθούνν επαρκώς τα φαρμακεία των νοσοκομείων;;;;
Πάντως αν έχεις την απαιτούμενη οικονομική στήριξη και υπομονή, κυνήγησε το όνειρό σου! Άλλωστε ο χώρος μας έχει ανάγκη από συναδέλφους που αγαπάνε πρωτίστως τον άνθρωπο και δεν έχουν ως μοναδικό κίνητρο τις οικονομικές απολαβές (χωρίς όμως να υποβαθμίζουμε το σημαντικό ρόλο τους)!
Καλή τύχη σε ο,τι επιλέξεις!

@Όταν διάβασα το ποστ νόμιζα ότι μου κάνει κάποιος πλάκα. Φίλε μου και εγώ στα 22 μόλις τελείωσα την εφαρμοσμένη πλ. του Μακεδονίας, έφυγα στο εξωτερικό να σπουδάσω φαρμακευτική. Δεν ασχολήθηκα με κατατακτήριες γιατί δεν ήθελα να χάσω ούτε μία μέρα παραπάνω.
Εγώ σε συμβουλεύω ακολούθα το στόχο σου με κάθε τρόπο.

@loipon egw perimena kai perimena gia th sxolh sthn ellada….telika ena wraio prwi sta 24 efuga gia italia kai twra sta 27 eimai sto tetarto etos.an ola pan kala opws mexri twra tou xronou gurnaw me to ptuxio sto xeri.pare th zwh sta xeria sou kai mh fovasai tipota.

@Ποτέ δεν είναι αργά.Εγώ πήρα πέρσι το δεύτερο πτυχίο μου (η πρώτη μου σχολή είναι η φαρμακευτική και εργάζομαι, αλλά ήθελα να κάνω και κάτι άλλο, anyway, νεανικές ανησυχίες ).Έδωσα κατατακτήριες στα 29 και τελείωσα 4 χρόνια μετά, με σύζυγο και μωρό!

@Καταρχάς Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα λόγια σας και για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας. Με έχουν δώσει αρκετή ενθάρρυνση και δύναμη .
Βέβαια θα ήθελα την αρωγή σας τώρα για έναν άλλο προβληματισμό μου τώρα. Επειδή έχω τελειώσει ΑΕΙ πληροφορική από ποιο μέσο θα προτείνατε να δώσω εξετάσεις: Κατατακτήριες ή πανελλαδικές.
Προσωπικά πιστεύω ότι οι πανελλαδικές για μένα θα ήταν πιο εύκολα λόγο ότι από κατατακτήριες παίρνουν μόνο το 2% (σήμερα έχει γίνει 12%) επί των εισακτέων της σχολής.

@Λοιπόν, οι κατατακτήριες γίνονται μέσα στο Δεκέμβριο και οι Πανελλαδικές μέσα στο Μάιο, οπότε εφόσον προλαβαίνεις -διαδικαστικά εννοώ-μπορείς να δώσεις το Μάιο Πανελλαδικές και να έχεις ως δεύτερη ευκαιρία τις κατατακτήριες. Πάντως, προσωπικά θα προτιμούσα τις Παννελαδικές, γιατί θεωρώ οτι είναι πιο ελεγχόμενες και καθαρές διαδικασίες.
Καλό διάβασμα & Καλή επιτυχία!

  •  
  •  
  •  

Leave a comment

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com