Η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην Ε.Ε. σε ποσοστό αποφοίτησης

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Στο ποσοστό αποφοίτων επί των φοιτητών, η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, με ποσοστό μόλις 9,41%, το οποίο απέχει πολύ από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (24,15%). Τη δεύτερη δυσμενέστερη επίδοση εμφανίζει η Τουρκία (11,17%), ενώ σε χαμηλές θέσεις βρίσκονται η Σουηδία (17,24%) και η Βόρεια Μακεδονία (17,45%). Το υψηλότερο ποσοστό αποφοίτων επί των φοιτητών στην Ευρώπη εμφανίζουν η Ιρλανδία (34,66%) και η Πολωνία (33,37%).

Ποσοστό (%) αποφοίτων επί των φοιτητών στην Ευρώπη, το 2017 (με βάση αριθμητικά δεδομένα της Eurostat)

Δηλαδή στην Ελλάδα εισάγονται πάρα πολλοί αλλά παίρνουν πτυχίο πολλοί λίγοι!
Η Ελλάδα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια σε ποσοστό εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση! Το 2019 πέρασε στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το 86% των Ημερ. ΓΕΛ!

Σχολιάστε

2 × two =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here