04-11-19 Θεμελίωση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στο ΔΠΘ από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

ΔΠΘ ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ 2

04-11-19 Θεμελίωση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στο ΔΠΘ από τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, μετέβη το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, στην Κομοτηνή, για να πραγματοποιήσει τη θεμελίωση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε τον Υφυπουργό Παιδείας και τον Πρύτανη του ΔΠΘ, καθηγητή κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, να βάλουν το θεμέλιο λίθο.

Ο υφυπουργός Παιδείας επαίνεσε το ΔΠΘ που κατάφερε με πολλή δουλειά και οργάνωση να προσελκύσει μια τόσο σοβαρή χρηματοδότηση, καθώς μόνο μια αξιόπιστη και τεκμηριωμένη χρηματοδοτική πρόταση μπορεί να τύχει έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι αναγκαίο, όπως είπε, να κινηθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια, σε αντίστοιχη κατεύθυνση κάνοντας εξωστρεφείς και αναπτυξιακές επιλογές, σε εναρμόνιση με τις σύγχρονες ανταγωνιστικές απαιτήσεις στην έρευνα και την εκπαίδευση και να ενταθεί η προσπάθεια των Ιδρυμάτων για την αναζήτηση νέων πόρων, είτε μέσω εναλλακτικών χρηματοδοτικών πηγών, είτε μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Το σημαντικό αυτό κατασκευαστικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 19.365.049,91 ευρώ, χρηματοδοτείται από την ΕΤΕ και θα επιτρέψει την αρμονική συνύπαρξη των εν λόγω τμημάτων σε ενιαίο χώρο του Δ.Π.Θ.

Ο κ. Διγαλάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα θέματα του ΔΠΘ, το οποίο χαρακτήρισε «μοχλό οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για τη Θράκη και την ευρύτερη περιοχή» ενώ η στρατηγική του γειτνίαση με άλλες χώρες αποτελεί “πρόκληση και ευκαιρία σε εθνικό επίπεδο».

Πηγή: Υπουργείο Παιδείας

Σχολιάστε

12 + 3 =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here