Οι μεγάλες αδικίες που προκύπτουν από τις μετεγγραφές.

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 4 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Η… απειλή των μετεγγραφών.
Oι «παρενέργειες» του εξεταστικού συστήματος (και) φέτος έδειξε μια σκοτεινή πλευρά του. Όπως προέκυψε από τα βαθμολογικά αποτελέσματα που δημοσιεύτηκαν ευρέως, το σύστημα εισόδου στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας σε επίπεδο διαφάνειας είναι με βεβαιότητα αδιάβλητο. Ωστόσο, σε επίπεδο ισότητας αντιμετωπίζει τελικά σοβαρά προβλήματα. Κι αυτό γιατί, ως άμεση συνέπεια της ένταξης μετεγγραφές σε κεντρικά ΑΕΙ να είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας ακριβώς αυτών των φετινών αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα φέρουν πολλούς φοιτητές με χαμηλές βαθμολογικές επιδόσεις σε κεντρικά Ιδρύματα της χώρας. Την περυσινή χρονιά ο αριθμός φοιτητών που άλλαξαν Τμήμα έφτασε σχεδόν τους 8.500.Τέλος, να αναφερθεί ότι, από το σύνολο των Τμημάτων που είχαν ενταχθεί στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο των υποψηφίων, στα 382 έχουμε αντιστοιχία με κάποιο άλλο, ενώ 74 νέα Τμήματα δεν έχουν αντιστοιχία με κάποιο άλλο.

Πηγή: ΟΠΑ NEWS

2 σκέψεις στο “Οι μεγάλες αδικίες που προκύπτουν από τις μετεγγραφές.

  1. Δεν είναι αυτές οι μεγάλες αδικίες αλλά που πήραν οι ανωτέρω τη θέση μετεγγραφής παιδιών που απείχαν ένα δυο μόρια από τη βάση της Αθήνας όμως είχαν 10 ευρώ το χρόνο μεγαλύτερο εισόδημα!

    • Σε αυτό είναι υπεύθυνες οι ρυθμίσεις Γραβρόγλου που δυστυχώς δεν άλλαξε σε ΤΙΠΟΤΑ η κ. Κεραμέως…

Τα σχόλια είναι κλειστά.