Οι χαμηλές βάσεις είναι συνέπεια του τεράστιου αριθμού εισακτέων

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 3 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Το παρακάτω κείμενο το κατέθεσα στη δημόσια διαβούλευση για τις αλλαγές στην πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Κ. Κεραμέως οι χαμηλές βάσεις είναι συνέπεια του τεράστιου αριθμού εισακτέων. Η Ελλάδα είναι μακράν  πρώτη σε ολόκληρο τον πλανήτη στο ποσοστό εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση !!! Αν μειώσετε κατά  15% τον αριθμό των εισακτέων το πρόβλημα των χαμηλών βάσεων θα λυθεί.  Σύμφωνα με όσα έχετε ανακοινώσει το 30% εγκαταλείπει τις σπουδές του. Επομένως μια μείωση κατά 15%  δεν θα επηρεάσει όσους πραγματικά θέλουν να σπουδάσουν. Ο κ. Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ) επιχείρησε να μειώσει τους εισακτέους όμως την ίδια χρονιά αναγκάστηκε  να υποχωρήσει και να αυξήσει τελικά τους εισακτέους από 68330 το 2016 σε 70726 το 2017.  Το 2019 είχαμε 78335 εισακτέους που μεταφράζεται σε αύξηση εισακτέων κατά 15% από το 2015 έως το 2019.

Καλοδήμος Δ. Υπεύθυνος Φυσικός, ΣΕΠ ΚΕΣΥ Φθ/θας, Διαχειριστής sep4u.gr

http://www.opengov.gr/ypepth/?p=5847&cpage=1#comment-79935

Σχολιάστε

twenty + three =

The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here