Διεθνής Διάκριση για τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ

Το περιεχόμενο που βλέπετε έχει δημοσιευθεί πριν 2 έτη . Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη τον χρόνο δημοσίευσής του και το ενδεχόμενο ότι όσα αναγράφονται σε αυτό να μην ισχύουν ή να έχουν τροποποιηθεί.

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο διαγωνισμός «IEEEXtreme 15.0» στις 23-24 Οκτωβρίου 2021 στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ σε συνεργασία με το Φοιτητικό Παράρτημα ΙΕΕΕ – ΕΜΠ.

Οι ομάδες που εκπροσώπησαν το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ήταν 49, ένα νέο ρεκόρ για το ΕΜΠ! Η πρώτη -πανελλαδικά- ομάδα κατέκτησε την 17η θέση (σε σύνολο 5570 ομάδων παγκοσμίως), η δεύτερη κατέκτησε την 79η θέση και η τρίτη ομάδα την 91η. Όλες οι παραπάνω ομάδες είναι φοιτητές της Σχολής των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Πανελλαδικά, οι 10 πρώτες ομάδες ήταν όλες από το ΕΜΠ, όπως και οι 22 από τις 25.

Το IEEEXtreme είναι μια παγκόσμια δραστηριότητα στην οποία ομάδες από φοιτητές ανταγωνίζονται μεταξύ τους μέσα σε ένα 24ωρο για να λύσουν θέματα προγραμματισμού σε οποιαδήποτε από τις υποστηριζόμενες γλώσσες (C, C++, C#, Java, Python, Ruby, Perl και PHP). Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει ερωτήσεις διαφόρων βαθμών δυσκολίας, για αρχάριους και για προχωρημένους. Όλες οι ομάδες καλούνται να λύσουν τα ίδια προβλήματα χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια.  Οι βαθμοί  απονέμονται με βάση τον τρόπο αλλά και το χρόνο που χρειάστηκε για την επίλυσή τους».

    Σχολιάστε

    three × 3 =

    The maximum upload file size: 5 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here